Геннадій Зубко: люди вимагають подальшого об’єднання громад

«Сьогодні, ми бачимо, що люди в рамках децентралізації вимагають подальшого об’єднання громад.  Головний критерій об’єднання громад – їхня спроможність якісно забезпечити власну життєдіяльність. Громада має бути досить великою та мати достатні ресурси для перспективою розвитку», — наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, коментуючи проблемні питання у розвитку ОТГ Сокирянського району, під час перебування у Чернівецькій області.

Об’єднані територіальні громади, утворені в Сокирянському районі, є малими, оскільки об’єднали по одному населеному пункту. «По факту утворено Сокирянську міську та Вашковецьку сільську. Окрім того, триває процес створення Новодністровської ОТГ, куди можуть увійти кілька населених пунктів Сокирянського району. У цих умовах люди справедливо порушують питання щодо створення одної великої громади, яка буде сильнішою і матиме  більше ресурсів для розвитку», — наголосив Геннадій Зубко.

На його думку, гостро стоїть питання ухвалення законопроектів № 4772  та № 4773, які врегульовують порядок добровільного приєднання до вже утворених ОТГ. Вкрай важливим завданням є прийняття закону щодо передачі повноважень розпорядження землями, що знаходяться за межами населених пунктів, органам місцевого самоврядування ОТГ — № 4355.

«Місцеві бюджети ОТГ відчутно збільшилися в результаті бюджетної децентралізації. Але тепер ОТГ мають забезпечити ефективне управління цими коштами, оптимізувати процеси затратні процеси, покращити якість та доступність послуг для мешканців громади», — наголосив Геннадій Зубко.

13.06.2016 - 13:45 | Переглядів: 8396
Геннадій Зубко: люди вимагають подальшого об’єднання громад

Теги:

Геннадій Зубко

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...