На допомогу об’єднаній територіальній громаді

В Офісі реформ у Київській області відбулася зустріч координатора Офісу Володимира Удовиченка, регіонального консультанта Тетяни Ревенко з директором департаменту містобудування та архітектури Київської облдержадміністрації Наталією Мошинською, директором департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Олегом Міщенком, депутатами Київської обласної ради, членами постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, децентралізації та адміністративно-територіального устрою Олександром Сімановським та Володимиром Боднаром.

Предметом розмови під час зустрічі стали питання життєдіяльності Калитянської об’єднаної територіальної громади та надання допомоги у їх вирішенні. Зокрема йшлося про відсутність можливості у ОТГ замовити та розробити схему планування своєї території із-за, так як такі повноваження поки що не передбачені Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності». Така ситуація гальмує процеси визначення основних пріоритетів та стратегії розвитку об’єднаної територіальної громади. Тому, з метою забезпечення містобудівною документацією Калитянської об’єднаної територіальної громади Наталія Мошинська запропонувала розробку схеми планування Калитянської селищної об’єднаної територіальної громади та проведення її експертизи включити до проекту Програми забезпечення містобудівною документацією Київської області на 2016-2020 роки з необхідним на це фінансуванням з обласного бюджету, яка буде винесена на затвердження чергової сесії Київської обласної ради. Це дасть можливість громаді прогнозувати розвиток виробничої, соціальної, інженерно-транспортної інфраструктури, та забезпечити раціональне використання ресурсів.

Директор департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Олег Міщенко поінформував про подання проектів до Мінрегіону України для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Київській області на 2016 рік виділено 97,3 млн.гривень і на цю суму подані і захищені проекти. До їх переліку увійшов і проект Калитянської об’єднаної територіальної громади «Реконструкція електропостачання зовнішнього вуличного освітлення в селах Мокрець та Бервиця» загальною віртістю 1,2 млн.гривень.

Крім цього, обговорили питання підготовки проектів Калитянською ОТГ для використання коштів цільової субвенції, виділеної з Державного бюджету України об’єднаним територіальним громадам на розвиток їх інфраструктури. Для Калитянської громади ця сума складає 6,1 млн.гривень. Підготовка якісних та актуальних проектів дасть можливість своєчасного і максимально ефективного для громади використання цих коштів. Тому об’єднати свої зусилля для надання допомоги об’єднаній громаді домовились керівники департаментів облдержадміністрації, депутати обласної ради та консультанти Офісу реформ у Київській області.

Область:

Київська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...