Території розробляють генеральні плани з перспективою утворення спроможних громад

На засіданні архітектурно-містобудівної ради, яке провів начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр  Билим,  надано консультації щодо проектів містобудівної документації з розробки двох детальних планів окремих територій, двох генеральних планів сіл та трьох селищ.

Так, відбулося обговорення проекту містобудівної документації «Детальний план окремої території з метою будівництва ТОВ СП «НІБУЛОН» об’єкта транспортної інфраструктури – річкового перевантажувального терміналу площею 20,0 га на земельній ділянці, яка розташована в межах населеного пункту с. Біленьке Запорізького району Запорізької області». Члени ради висловили зауваження та надали пропозиції щодо доопрацювання проекту, зокрема визначити зони охорони пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення «Комплекс споруд садиби Миклашевських» згідно з чинним законодавством; провести громадські слухання стосовно транспортної розв’язки вантажного автотранспорту.

Також було розглянуто проект «Коригування генерального плану с. Куликівське Бердянського району Запорізької області».

У Мелітопольському районі тривають заходи щодо планування територій. Представлено п’ять генеральних планів з планами зонування сіл Костянтинівка, Новобогданівка, та селищ Нове, Садове, Зелене. Особливо відзначено добру ініціативу Новенської сільської ради Мелітопольського району, яка замовила комплексну документацію селищ Нове, Садове та Зелене.

Як підкреслив Олександр Билим, у результаті розроблення містобудівної документації має з’явитись не тільки обґрунтований прогноз розвитку населених пунктів, але й консолідуюча ідея, що буде сприяти вихованню економічно і соціально активних громадян, їх об’єднанню для досягнення зрозумілої всім спільної мети з покращення умов життєдіяльності та об’єднання їх у нову спроможну громаду.

Матеріали генеральних та детальних планів мають використовуватися для розроблення бізнес-паспортів територій, у яких рекламувалася би їх інвестиційна привабливість. Для громадян важливо, що вони стануть активними учасниками процесу формування свого майбутнього.

Відкритість рішень генеральних планів та іншої містобудівної документації має дозволити використовувати її і як засіб контролю з боку громадськості за діями органів місцевого самоврядування щодо ефективного розвитку територій.

Область:

Запорізька область

Джерело:

Сайт Запорізької ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...