Сергій Чернов: Для нас дуже важливо підтримувати і розвивати громадську ініціативу на місцях

Стратегія розвитку Харківської області на період до 2020 року була затверджена в березні минулого року, в червні – план її реалізації до 2017 року. Отже, минув рік і можемо зробити деякі висновки. 

Відомо, що перший рік реалізації Стратегії припав на непростий період у житті регіону і всієї держави, але у цей період ми змогли закласти підвалини для стабілізації та динамічного розвитку в майбутньому, зробити, навіть, перші кроки в цьому напрямку. 

На мій погляд, моніторингова діяльність має бути зосереджена на реалізації 37 чинних обласних програм, ухвалених обласною радою. А також понад 600 проектів, затверджених відповідно до Плану реалізації Стратегії. Моніторинг має бути по кожному проекту та напрямку: як відбувається реалізація; які ризики, питання виникають; хто відповідальний. 

Вважаю, що у подальшій роботі зі Стратегією необхідно враховувати зміни, які відбуваються в процесі реформ оновлення у законодавстві, а також децентралізацію і добровільне об’єднання громад. 

Вже за січень- березень 2016 р. обласний бюджет отримав понад 5 млрд грн, на 1,25 млрд. більше ніж за перші три місяці минулого року. Бюджети всіх рівнів отримали коштів на 33% більше. Це нові можливості, якими мають скористатися громади для власного розвитку. Для цього треба навчати людей і створювати належні умови для реалізації нових можливостей. 

Якщо громади будуть динамічно розвиватися, а в регіоні буде створено сприятливий клімат для ведення бізнесу, що, у свою чергу, сприятиме залученню інвестицій, створенню нових робочих місць, зростанню добробуту,  тоді ми зможемо говорити, що Стратегія спрацювала. Більше - ТУТ

Область:

Харківська область

Джерело:

Сайт Харківської обласної ради

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...