Голів та заступників громад Дніпропетровської області вчили писати проекти на гранти

Як громаді отримати грант?

Грант – це безповоротні кошти, які присуджуються організаціям та особам для здійснення діяльності, яка є неприбутковою та прописана у пропозиції, затвердженій грантонадавачем.

Для того, аби заявка виконала свою роль – отримала ресурси для реалізації проекту, потрібно правильно та чітко для сприйняття грантодавача її написати. Проект лише тоді має шанси на успіх, коли він логічний, завдання проекту відповідають меті, засоби реалізації - завданням, коли управління - просте й ефективне, бюджет - реальний.

Практичні поради, щодо написання грантових заявок отримали голови та заступники ОТГ Дніпропетровської області під час семінару-тренінгу, організованому офісом реформ спільно з канадсько-польським проектом "Разом до розвитку -планування та управління місцевим розвитком на практиці"

Учасники тренінгу засвоїли багато нових знань і тепер будь-який донор зверне особливу увагу на ясність поставлених цілей, задач та можливостей їх організацій.А для того, щоб закріпити отримані навики, громади презентували концепції розроблених проектів. Виступаючи перед колегами, вони переконували усіх присутніх наскільки реалістичною є поставлена мета? Чи приведе виконання проекту до зміни існуючої ситуації? Чи видно, хто скористається результатами виконання проекту? Наскільки чіткі методи та план виконання проекту? Чи ясні методи оцінки результатів виконання проекту? Наскільки реалістичний та достатній для виконання поставлених задач кошторис? Чи показана фінансова та моральна підтримка інших спонсорів? Чи показана компетентність виконавців проекту?

Усі учасники тренінгу засвоїли уроки, одержані в ході гри щодо підготовки проекту: якщо Ви одержали грант за даним проектом - чудово! Якщо ні - не впадайте у відчай, вивчіть та виправіть слабкі місця проекту. Не бійтесь згубити зайвий час зараз, щоб згодом досягти поставленої мети. Вчіться на своїх помилках. Люди, які пишуть чудові проекти, ніколи не втрачали віру в правильність вибору і робили спроби знову і знову. Тільки через тяжку роботу та велике терпіння можна здобути перемогу. І ми переконані - таку перемогу здобудуть громади Дніпроптеровщини.

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...