На Дніпропетровщині за участі експертів Мінрегіону відбувся тренінг з проектного менеджменту

У на Дніпропетровщині в рамках ініціативи «Запуск регіонів» відбувся чотириденний освітній проект зі стратегічного планування та проектного менеджменту для активістів та працівників органів місцевого самоврядування області.

Захід, спільно з Мінрегіоном, проводила команда Українського інституту міжнародної політики (УІМП) в рамках проекту «Підтримка розвитку громади зсередини».

У тренінгу взяли участь і представники дев’яти об’єднаних громад Дніпропетровщини.

Під час дискусій найбільш обговорюваним було питання нестачі на місцях кваліфікованих кадрів для розробки в найкоротші терміни якісних проектів розвитку, необхідних для залучення фінансування в громади. Експерти запропонували вирішувати цю проблему за підтримки інституцій громадянського суспільства, які регулярно проводять навчання для співробітників органів місцевого самоврядування, зокрема апаратів об’єднаних громад.

«Наші тренінги допомагають представникам громад підвищити рівень своїх знань в розробці стратегій розвитку їх територій, навчитися не тільки освоювати кошти державної фінансової підтримки, але і працювати з інвесторами, в тому числі міжнародними фондами та організаціями, готовими інвестувати в якісні проекти. Для такої роботи потрібні лідерські якості, вміння створити команду, навички ведення перемовин і управління процесами», – зазначила Катерина Сідаш, координатор проекту.

Представник Мінрегіону Лідія Євтушенко зазначила: «Важливо також, що під час подібних заходів ми маємо змогу надавати актуальну інформацію щодо існуючого інструментарію для розвитку громад, для ефективного планування та втілення конкретних проектів. Мінрегіон усіляко підтримує подібні ініціативи, спрямовані на методологічну та консультативну підтримку новостворених громад та тих територій, що розпочали процес об’єднання».

Теги:

створення спроможних громад

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...