На Черкащині пройшов семінар-навчання для керівників та адміністраторів ЦНАПів

Днями у Черкасах відбувся семінар на тему «Діяльність ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг». Його спільно з Черкаською ОДА провели спеціалісти київського Центру політико-правових реформ, Центру досліджень місцевого самоврядування зі Львова за фінансової підтримки представництва Фонду Фрідріха Наумана в Україні, повідомляють в Департаменті регіонального розвитку облдержадміністрації.

У семінарі взяли участь керівники та адміністратори ЦНАП, представники територіальних управлінь Держгеокадастру, реєстраційної та міграційної служб, а також об’єднаних територіальних громад. Загалом же навчання пройшли більше 40 осіб.

На семінарі обговорювали найактуальніші питання діяльності центрів надання адміністративних послуг. Зокрема щодо децентралізації повноважень з надання адміністративних послуг у сфері реєстрації бізнесу, речових прав на нерухоме майно та реєстрації місця проживання, перебування особи; забезпечення надання у ЦНАП всіх послуг ЦОВВ, а в перспективі – реєстрація актів цивільного стану, транспортних засобів; створення локальних і єдиного державного порталу адмінпослуг. Крім того, звернули увагу на питання залучення депутатів місцевого рівня і громадських активістів до вирішення проблем діяльності Цапів.

Показовим для учасників семінару став досвід Волинської області щодо розвитку ЦНАПів відповідно до кращих практик і реалізації нових повноважень.

Область:

Черкаська область

Джерело:

«ВиЧерпно»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...