Сьогодні за участі голови обласної ради Михайла Загородного відбулася чергова нарада з головами об’єднаних територіальних громад та районних рад

Учасникам наради директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Яків Цуглевич розповів про особливості проведення медичної реформи в об’єднаних територіальних громадах, зокрема, щодо функціонування центрів первинної медико-санітарної допомоги в ОТГ і за рахунок якого бюджету у цих закладах надаватимуться медична допомога мешканцям громад. 

Директор Офісу реформ Сергій Яцковський поінформував про порядок надання субвенцій на розвиток інфраструктури для об’єднаних територіальних громад. 

Про ліквідацію сільських, селищних рад за умови наявності комунального майна, проблеми і шляхи їх вирішення розповіла Світлана Лисюк, начальник відділу реєстраційної служби Головного управління юстиції в області. 

Експерт шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Айдер Сейтосманов проаналізував ситуацію з мережею загальноосвітніх закладів в ОТГ. 

Кожен з доповідачів також відповів на численні запитання присутніх. 

Підбиваючи підсумки наради, Михайло Загородний зазначив: «Хмельниччина є флагманом процесів децентралізації в Україні. Тому напрацьованих варіантів нам ніхто не запропонує. Єдиний шлях – об’єднати зусилля громад, офісу реформ та центральних органів влади задля вироблення найоптимальніших та найефективніших шляхів формування самодостатніх і перспективних територіальних громад».

Область:

Хмельницька область

Джерело:

Сайт Хмельницької обласної ради

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...