Днями буде затверджено склад українсько-польської консультативної групи з реформування місцевого самоврядування, - Геннадій Зубко

Напередодні візиту Голови Ради Міністрів Республіки Польща Еви Копач до України, який заплановано на 19 січня, в Києві відбулася зустріч Віце-премє’р-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлового – комунального господарства Геннадія Зубка з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща Генриком Літвіним.

В ході зустрічі сторони обговорили питання проведення реформ в Україні, приділивши особливу увагу децентралізації повноважень та реформі місцевого самоврядування.

Польська Сторона передала затверджений склад групи експертів на чолі з Марціном Свенцицьким, які працюватимуть в українсько-польській консультативній групі з питань реформування місцевого самоврядування в Україні.  Найближчими днями буде затверджено склад українських експертів. Нагадаємо, що формування такої групи передбачено Меморандумом про співпрацю з підтримки реформи місцевого самоврядування в Україні,підписаного 17 грудня  у Варшаві Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадієм Зубко та Міністром закордонних справ Республіки Польща Гжегожем Схетиною.

Сторони також обговорили можливість створення у складі консультативної групи двох робочих підгруп - з питань дерегуляції будівництва та з питань енергоефективності.

«Для нас важливим є використання досвіду Польщі і в питаннях енергоефективності та енергозбереження. Адже у свій час Польща зуміла скоротити втричі споживання природного газу та провести масштабну термомодернізацію житла. Для України питання енергозбереження серед пріоритетних», - наголосив Геннадій Зубко.  

Окрему увагу під час зустрічі було приділено питанням підготовки кадрів на місцях, які працюватимуть в органах місцевого самоврядування. Попередньо досягнуто згоди, що Польща відряджатиме в Україну своїх фахівців для проведення ними навчальних семінарів у регіонах. 

16.01.2015 - 17:00 | Переглядів: 13384
Днями буде затверджено склад українсько-польської консультативної групи з реформування місцевого самоврядування, - Геннадій Зубко

Приєднані зображення:

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...