Перший транш європейських коштів на підтримку регіональної політики України можна отримати в першій половині року, - В’ячеслав Негода

Робоча група, утворена Комітетом Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, в цілому підтримала проекти законів «Про засади державної регіональної політики» та «Про добровільне об’єднання територіальних громад», які готуються до другого читання. Наразі відбувається уточнення деяких положень цих законопроектів, які викликали бурхливе обговорення в експертному середовищі. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслав Негода на зустрічі з представниками делегації Європейського Союзу в Україні та європейськими експертами.

«Щодо важливості впровадження норм цих законопроектів є чітка позиція Уряду і підтримка Голови Парламенту. Тому ми впевнені, що Верховна Рада розгляне ці законопроекти ще до кінця січня або в перші дні роботи нової сесії. Ми будемо переконувати депутатів у необхідності прийняття усіх положень цих законопроектів, які розроблялися спільно з асоціаціями органів місцевого самоврядування, українськими та міжнародними експертами», - повідомив В’ячеслав Негода.

Зазначені законопроекти, за його словами, відкривають великі можливості стосовно реалізації реформи у сфері місцевого самоврядування і одночасно підтримують місцевий регіональний розвиток.

В’ячеслав Негода зокрема зазначив, що за умови прийняття закону «Про засади державної регіональної політики», отримання першого траншу коштів Європейського Союзу за новою програмою «Підтримка регіональної політики України», яка передбачає виділення 55 мільйонів євро європейських інвестицій, можна буде очікувати ще до середини цього року.

15.01.2015 - 17:00 | Переглядів: 15994
Перший транш європейських коштів на підтримку регіональної політики України можна отримати в першій половині року, - В’ячеслав Негода

Приєднані зображення:

Теги:

В'ячеслав Негода

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...