Володимир Гройсман закликає посилити роль асоціацій органів місцевого самоврядування

Посилення ролі асоціацій органів місцевого самоврядування підвищить якість роботи місцевої влади і, як наслідок, рівень життя українців. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, виступаючи на засіданні Асоціації міст України у суботу.

«Посилення ролі асоціацій органів місцевого самоврядування підвищить якість прийняття рішень, забезпечить якісне упровадження сучасних практик і найголовніше – підвищить рівень життя наших людей», – заявив Володимир Гройсман.

Голова Парламенту нагадав, що в Україні є Закон, який регулює діяльність асоціацій органів місцевого самоврядування, але він не використовується належним чином. Разом з тим, В. Гройсман повідомив, що вже є відповідне доручення, щоб усі внесені до Верховної Ради питання місцевого самоврядування опрацьовувалися, відповідно до Закону, з представниками місцевого самоврядування. За його словами, це дозволить представникам асоціацій усвідомлювати рішення, які приймає парламент, та брати участь у голосуванні. Такі ж дії має зробити Уряд, вважає голова парламенту.

Володимир Гройсман зазначив, що за останні десятиріччя роль асоціацій була послаблена, «але сьогодні ми маємо усі можливості задля того, щоб громади України відчули повноваження, можливості і нові фінанси».

«Дуже важливо, щоб від наших з вами дій кожен громадянин України відчував, що у його житті щось змінилося. Дуже важливо, щоб влада місцевого самоврядування була ефективною, абсолютно прозорою і професійною. Це наше з вами завдання», – наголосив він.

Окрім того, у 2016 році необхідно зосередитися на удосконаленні механізму об'єднання територіальних громад, а також передачі повноважень, які необхідні для максимально ефективного використання своїх можливостей, органам місцевого самоврядування, зазначив Голова Верховної Ради.

«Сьогодні поле відповідальності кожного з вас – у ваших радах, у всіх структурах, які працюють сьогодні у полі місцевого самоврядування. Ми маємо це усвідомлювати. Мені дуже хотілося б, щоби це усвідомлення призвело до якісних ефективних результатів», – підкреслив керівник Парламенту.

24.01.2016 - 19:00 | Переглядів: 11756
Володимир Гройсман закликає посилити роль асоціацій органів місцевого самоврядування

Теги:

Володимир Гройсман АМУ

Джерело:

Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...