У Верховній Раді створений парламентський офіс місцевого самоврядування

У Верховній Раді створений парламентський офіс місцевого самоврядування. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування.

«Ми будемо повністю надавати усю необхідну підтримку керівникам органів місцевого самоврядування - технічну, юридичну, експертну, логістичну - все, що буде необхідно, - наголосив він. - Український Парламент до ваших послуг, приїжджайте в Київ, в цьому офісі ви можете отримати всі технічні засоби для ефективної власної роботи».

«Нам і в подальшому потрібно налагоджувати взаємодію між Парламентом, парламентськими комітетами і органами місцевого самоврядування», - наголосив Голова Верховної Ради.

Володимир Гройсман заявив, що децентралізація є ключовою реформою, оскільки від органів місцевого самоврядування залежатиме, «якою буде Україна, наскільки нам вдало вдасться проводити реформи у багатьох сферах життя». «Ви є рушійною силою позитивних змін на місцях», - підкреслив він, звертаючись до присутніх. Імплементація цієї реформи, заявив В.Гройсман, нині є «незмінною позицією» Президента України, Уряду та Парламенту.

Голова Верховної Ради акцентував на успішності першого етапу реалізації цієї реформи, наголосивши, що попереду ще багато завдань. «Розраховую, що оновлення органів місцевого самоврядування буде додатковою потужною енергією щодо таких змін», - заявив він, додавши, що Верховна Рада приймає всі необхідні рішення щодо забезпечення імплементації реформи з децентралізації влади. «Парламент сьогодні як ніколи є вашим союзником», - сказав Володимир Гройсман, додавши, що Верховною Радою ухвалено ряд рішень на забезпечення ефективного розвитку місцевого самоврядування і побудови європейської моделі управління державою.

Володимир Гройсман окремо акцентував на змінах до Конституції України у частині децентралізації, охарактеризувавши їх як «революційні», завдяки яким на рівні областей і районів буде побудовано ефективне місцеве самоврядування на принципах повсюдності, фінансової спроможності і субсидіарності, а також запроваджена система дієвого контролю за діяльністю місцевих органів влади. «Будуть конституційні гарантії непохитності розвитку місцевого самоврядування, - заявив він. - Це дозволить нам раз і назавжди відділитися від пострадянської централізованої системи і зробити світоглядний історичний вибір на шляху нашої європейської інтеграції і побудови справжньої європейської держави».

04.12.2015 - 17:50 | Переглядів: 9629
У Верховній Раді створений парламентський офіс місцевого самоврядування

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

Прес-служба Верховної Ради України

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...