29 березня 2024
Logo slogan

УВАГА! Ця інформація вже не є актуальною, а збережена на порталі радше для історії.

Нагадаємо, 12 червня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв 24 розпорядження щодо визначення адміністративних центрів та затвердження територій громад областей. В результаті в країні було створено 1469 територіальних громад (в т.ч. 31 тергромада на непідконтрольній території в межах Донецької та Луганської областей).Актуальний перелік громад та основна інформація про них є ТУТ 

Васильківська селищна об’єднана територіальна громада
  Зроблено План
Соцзахист дітей Побудовано дитячі майданчики Для організації спільного дозвілля сімейного розвитку та дозвілля для малозабезпечених родин, Васильківська ОТГ планує створити інформаційно-ігровий майданчик при бібліотеці в сел. Васильківка - "Мультимедійна кімната "Розвиток дитини"". Проект дасть змогу створити у бібліотеці комфортне, привабливе середовище, де діти разом з батьками можуть пізнавати світ і розвиватися, читати сучасну цікаву літературу, вивчати іноземні мови, грати в розвивальні ігри та з користю проводити свій вільний час. Також для реалізації сімейного відпочинку на території громади планується впрвадити ще один соціальний проект "Планетарій для дітей". Реалізація даного проекту дасть змогу забезпечити організацію якісного сімейного відпочинку для дітей, жителів та гостей селища Васильківка. Також на території Васильківської ОТГ планується створення Центру для сімей, які опинилися в складних життєвих умовах.
Охорона здоров'я   Планується створити сучасний заклад охорони здоров" я з сучасною медичною технікою та висококваліфікованими спеціалістами. Також планується впровадити електонні послуги, а саме електронну чергу, що дасть змогу отримати якісне медичне обслуговування та зменшить соціальну напругу серед пацієнтів. Будується муніципальний житловий будинок для медичного персоналу.
Економічний розвиток Здійснено капітальний ремонт доріг, вуличного освітлення, роботи по благоустою в громаді, заміна вікон у дошкільних навчальних закладах, ствоерно перший кооперативний елеватор в Україні Планується впровадження державно-приватного партнерства, залучення інвенстицій, залучення грантовових донорів для реалізації проектів, які сприятимуть наповненню бюджету громади та створюватимуть робочі місця. А саме будівництво сміттєпереробної станції, будівництво модульних заводів - мясної, молочної продукції, створення сільськогосподарських кластерів, будівництво броварні і т.п.
Е-урядування

 

В стадії розробки місцева програма інформатизації

На території Васильківської громади найближчим часом планується створення Центру надання адміністративних послуг для забезпечення надання якісних послуг населенню.

Безпека життя

Створено відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами.  Затверджено Положення про місцеву ланку ТП ЄДС ЦЗ.

Постійно здійснюється просвітницько-інформаційна робота з населенням щодо питань захисту і дій у надзвичайних ситуаціях.

Соціальний ефект: Створення оптимальної системи управління територіальною підсистемою єдиної державної системи цивільного захисту та підвищення ефективності її функціонування.

В с. Великоолександрівка планується створити місцеву пожежну частину з придбанням пожежної машини та забезпеченням організації заходів із запобігання виникнення пожеж та їх гасіння, ліквідації надзвичайних ситуацій, підвищення оперативності в ліквідації наслідків можливих пожеж.

Культура та спорт

У громаді функціонують заклади культури базової мережі.

Планується здійснити капітальний ремонт селищного будинку культури в сел. Васильківка та створити сучасний кінозал з елементами 3 D.

Впровадження такого заходу дасть змогу запровадити активне дозвілля малих та дорослих мешканців населеного пункту.

У разі прийняття на баланс "ДЮСШ" планується створити на території стадіону площадку для баскетболу та облаштувати тенісний корт. Впровадження даного заходу дасть змогу залучити молодь до активного способу життя та збільшить фізичну активність серед мешканців громади.

Просторовий розвиток

 

Планується оновити схеми генеральних планів забудови території громади, для подальшого залучення інвестора та створення сприятливого середовища для провадження діяльності.

Стратегія розвитку   На даний час Стратегія розвитку Васильківської ОТГ майже розроблена, партнером розробки стратегії є ФОП "Шаров Ю.П." Так як Васильківська громада стала переможцем другого відбору Програми DOBRE, тому партнери даної Програми, а саме поляки, також будуть допомагати у створенні стратегічного плану розвитку громади у рамках Ппрограми DOBRE.
Освіта

Забезпечено рівний доступу осіб до якісної освіти.

Створено умови для здобуття особами загальної середньої освіти, впровадження допрофільної підготовки і профільного навчання, поглибленого вивчення окремих предметів, забезпечення всебічного розвитку особи, а також допрофесійного навчання незалежно від місця їх проживання.

Провести аналіз мережі підпорядкованих навчальних закладів з урахуванням їх кадрового потенціалу та рівня матеріально-технічного забезпечення.

Створювати з урахуванням соціально-економічних, національних, культурно-освітніх і мовних потреб за наявності необхідної кількості учнів (вихованців) відповідно до встановлених нормативів наповнюваності класів, необхідної матеріально-технічної та науково-методичної бази, педагогічних кадрів/ або забезпечити утримання  закладів освіти нового типу, опорних закладів та їх філій у порядку, визначеному чинним законодавством.

Організувати проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед громадськості щодо утворення округу, опорних закладів, їх філій.

Вивчити стан впровадження допрофільної підготовки і профільного навчання у навчальних закладах, що входитимуть до складу округу, та якість надання зазначених освітніх послуг.

Провести прогнозування витрат на зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів, придбання шкільних автобусів з метою організації підвезення учнів (вихованців) і педагогічних працівників до місця навчання, роботи та до місця проживання, введення у разі потреби додаткових посад педагогічних працівників;

Долучитись до реалізації Концепції “Нова українська школа”.

Реалізувати на практиці пріоритети розвитку системи освіти, надання якісних освітніх послуг дітям, розвиток компетентностей в умовах загальноосвітньої школи, підготовки до життя.

Завершити процедуру створення структурних підрозділів освіти виконавчого органу об’єднаної територіальної громади та методичних служб.

Завершити формування власної і ефективної системи забезпечення освітніми послугами населення своєї громади.

Кадри децентра-лізації

Участь у 2016-т 2017 роках представників громади та  у дистанційному навчанні

  • "Староста - лідер, адміністратор, представник інтересів територіальної громади"
  •  "Проекти як інструменти розвитку громади"
  • " Організація роботи  Центру надання адміністративних послуг в громаді"
  • "Депутат - лідер громади"

Участь у  2017 році представників громади у дистанційному навчанні

  • "Мистецтво жити в громаді"
  • "Формування освітньо-культурно-спортивного простору громади"

Поділитися

отг

Оберіть область, громаду або населений пункт