Відбулася перша сесія Червоненської селищної об’єднаної територіальної громади

У смт Червоному Андрушівського району відбулася перша сесія Червоненської селищної об’єднаної територіальної громади. Представлено новообраного голову Юрія Ящука, 22 депутати та ухвалено перші 13 рішень.

Серед головних рішень – затвердження регламенту роботи ради, положення про постійні комісії, затвердження їх складу та керівництва, затвердження положення про старост, покладання виконувати обов’язки старост на осіб, які були сільськими головами.

Таємним голосування обрано секретаря ради – Галину Козаренко. Обрано також 13 членів виконкому. А ще депутати обговорили та затвердили Статут новоутвореної об’єднаної селищної територіальної громади – визначальний документ для подальшої реєстрації об’єднаної територіальної громади як юридичної особи публічного права.

Щоб не спричиняти незручностей у життєдіяльності жителів територіальної громади на перехідний період вирішено до кінця бюджетного року уповноважити виконувачів обов’язки старост як членів виконкому вчиняти відповідні нотаріальні дії, в тому числі з реєстрації актів цивільного стану та інші.

До складу виконкому депутати включили місцевих керівників підприємств, зокрема і комунальних, представників малого та середнього бізнесу, працівників бюджетної сфери.

Голова об’єднаної територіальної громади Юрій Ящук серед завдань в роботі новообраної ради та її виконкому як пріоритетні вбачає посилення відповідальності кожного члена територіальної громади за розвиток та облаштування населених пунктів, які об’єдналися, покладаючи великі надії на децентралізацію, зокрема, на збільшення фінансових можливостей та розширення повноважень органів влади на місцях. Він також презентував депутатам ряд проектів, спрямованих на поліпшення якості життя людей, які можна буде реалізувати з нового року, а також розповів про своє бачення оптимізації в роботі управлінських служб в об’єднаній громаді. Більше - ТУТ.

Область:

Житомирська область

Source:

«Рупор Житомира»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...