Освіта, медицина, благоустрій та дозвілля. Як живе перша в області об'єднана територіальна громада

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов відвідав Старосалтівську об'єднану територіальну громаду. Очільник краю поспілкувався з жителями різних населених пунктів, що входять до складу об'єднаної громади, та старостами, оглянув заклади освіти та медицини, поштове відділення та місця для дитячого відпочинку.

Як зазначив голова обласної ради, побачене свідчить про пріоритети, які громада сформувала для себе. Це, насамперед, піклування про підростаюче покоління, створення комфортних  умов у навчальних закладах та населених пунктах в цілому, забезпечення якісного дозвілля дітей та надання можливостей займатися спортом, а також розвиток первинної ланки медичних установ у громаді.

Не менш важливим є питання благоустрою та безпеки, говорить Старосалтівський селищний голова Едуард Коновалов. Так, у селі Молодова встановлено нові автобусні зупинки, а мешканці села Зарічне, а це приблизно 700 чоловік, мають тепер систему вуличного освітлення. У планах - встановлення камер відеоспостереження, розвиток рекреаційних зон та зеленого туризму.

Нагальним у громаді є питання забезпечення дітей підвозом до школи. На сьогодні Старосалтівська об'єднана територіальна громада використовує для підвозу два шкільні автобуси - один власний, другий на умовах оренди. Власний автобус був придбаний понад 10 років тому і є найстарішим шкільним автобусом в районі. Тож під час зустрічі батьки звернулись до голови обласної ради з проханням сприяти у придбанні наступного року нового шкільного автобуса.

Сергій Чернов запевнив, що завжди готовий допомагати людям та громадам, які проявляють ініціативу й піклуються про розвиток своїх населених пунктів, добробут та рівень життя їх мешканців. "Розвиток сільських територій - один з пріоритетів діяльності Харківської обласної ради", - підкреслив він.

Область:

Харківська область

Громади:

Старосалтівська селищна об’єднана територіальна громада Старосалтівська територіальна громада

Source:

Сайт Харківської ОР

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...