Представники івано-франківських ОТГ відвідали Румунію

8 листопада 2017 року за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» представники івано-франківських ОТГ з навчальною поїздкою відвідали місто Бая Маре повіту Марамуреш (Румунія) для налагодження ділових контактів та поглиблення співпраці між місцевим самоврядуванням України та Румунії на рівні громад.

Івано-Франківську область в робочій поїздці також представляли заступник голови  Івано-Франківської ОДА Богдан Кобилянський, директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк та менеджер південно-західного хабу Програми «U-LEAD з Європою» Юлія Грицку-Андрієш.

Під час навчальної поїздки відбувся обмін ідеями для спільної підготовки проектів в рамках діючої транскордонної програми Україна-Словаччина-Угорщина-Румунія та програми Україна-Румунія, старт якої буде оголошено незабаром. Зокрема, представники місцевих громад обох країн висловили зацікавлення у реалізації спільних проектів у сфері безпеки, культурного обміну, розбудови інфраструктури, туризму та збереження історичної спадщини.

Юлія Грицку-Андрієш зазначила, що цілковито підтримує розвиток нових можливостей транскордонної співпраці, які відкриваються на зустрічах, де присутні представники місцевого самоврядування обох країн. Це вже третій такий захід, який проводиться за підтримки південно-західного хабу Програми «U-LEAD з Європою».

Заступник голови Івано-Франківської ОДА Богдан Кобилянський під час зустрічі в повітовій раді Марамуреш наголосив на важливості реалізації проекту будівництва міжнародного переходу в с. Шибене Верховинського району: «Україна та Румунія мають спільний кордон. Ідея міжнародного переходу вже напрацьована, зараз потрібно йти шляхом виготовлення документації. Адже реалізація цього проекту наблизить територіально та відкриє нові можливості для обох сторін».

В рамках зустрічі також було презентовано реформу децентралізації та адміністративно-територіального устрою, яка відбувається в Україні. Румунська сторона, з свого боку, привітала такі зміни.

Директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк відзначив, що Центр виконував і має намір продовжувати бути тим містком, який поєднає місцеве самоврядування Прикарпаття і Марамурешського повіту. З метою вивчення реальних можливостей поглиблення співпраці Руслан Панасюк запросив представників Марамурешського повіту відвідати Прикарпаття, щоб наочно побачити наші можливості і здобутки реформи на прикладах конкретних ОТГ.

13.11.2017 - 11:11 | Views: 11047
Представники івано-франківських ОТГ відвідали Румунію

Attached images:

Область:

Івано-Франківська область

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...