Прес-тур журналістів регіональних ЗМІ України до ОТГ Житомирщини: «Зміни, що надихають: від занепаду до зростання громад Житомирщини»

9 листопада до Житомирської області в рамках прес-туру «Зміни, що надихають: від занепаду до зростання громад Житомирщини» приїхали журналісти регіональних видань із Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Донецької, Луганської та Тернопільської областей. Захід організували Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування та ГО «Асоціація професійних журналістів та рекламістів Житомирщини».

Прес-тур тривав два дні. Він розпочався із знайомства з колективом Житомирського ЦРМС, експерти якого презентували результати реформи децентралізації в регіоні та роботи об’єднаних громад.

«У кожному регіоні є унікальний досвід реформування системи управління на місцях. Формування нових органів влади, створення освітньо-культурно-спортивного простору, реалізація розвиткових проектів – це ключові напрямки розвитку громад. Журналісти із регіонів мають зібрати таку практику та поширити її у інформаційному полі», - наголосив Дмитро Клименко, експерт з комунікацій Житомирського ЦРМС.

У Високівській ОТГ пресі показали модернізовані ФАПи, школу та інші об’єкти соціальної інфраструктури. Крім того, група журналістів відвідала підприємство, яке розпочало роботу вже після створення ОТГ і сьогодні наповнює бюджет громади. Далі група ознайомилась із результатами роботи команди Новоборівської ОТГ та відвідала музей коштовного каміння у Хорошеві.

«На другий день нашим гостям ми підготували програму у Житомирі, де покажемо проекти Бюджету участі, які вже реалізовані, а також презентуємо наш музей космонавтики. Це об’єкти, які показують зміни у Житомирі та є туристично привабливими», - наголосила Ірина Новожилова, голова ГО «Асоціація професійних журналістів та рекламістів Житомирщини».

Журналісти після роботи в регіоні відзначили великий потенціал громад та активність місцевої влади у залученні позабюджетних коштів на розвиток територій. «Наявність таких проектів говорить про активність людей та вміння шукати вирішення проблеми, а не чекати, поки із центру виділять гроші. Якщо розвиток громад відбуватиметься такими темпами, то за 5 років ми ці села та міста не впізнаємо», - поділилась Валентина Бикова, журналістка із Донецької області.

Всього у прес-тур приїхали 11 журналістів газет, інтернет-видань та телеканалів.

10.11.2017 - 10:44 | Views: 12525

Attached images:

Область:

Житомирська область

Source:

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...