Децентралізація допомагає комунальникам

Чернігівці, мабуть, звернули увагу на пожвавлення восени ремонтних робіт у своїх будинках та на подвір'ях. Дехто пов'язує це із виборчою кампанією, але вони помиляються. Про це ми розповімо на прикладі КП «ЖЕК-10». Підприємство обслуговує 250 будинків загальною площею близько 900 тис. кв. м, дві третини з яких мають вік понад 40 років.

Коли здійснюєш екскурсію подвір'ями, бачиш, що ремонтуються покрівлі, внутрішньобудинкові проїзди, відновлюються відмостки, щоб вода з дахів не підтоплювала підвали. У підвалах та на горищах закриваються вікна та двері, щоб зменшити втрати тепла, у підвалах здійснюється закриття продухів та засклення дверей. А чому саме зараз, майже напередодні зими? Про це ми спитали в начальника КП «ЖЕК-10» Олександра Ярещенка.

— Ми виконуємо роботи, заплановані ще навесні. Адже після закінчення кожного зимового сезону ретельно перевіряється стан усіх об'єктів. Складаються акти весняного огляду, дефектні відомості, визначаються обсяги необхідних робіт, потреба в матеріалах тощо. Аналогічні роботи здійснюються і восени. А нинішня активність пояснюється тим, що завдяки бюджетній децентралізації міська скарбниця отримала значно більше коштів та змогла їх виділити на комунальні цілі. Діє децентралізація тільки з 2015 року, тому був потрібен час, щоб ці гроші заробити, створити фінансовий ресурс та визначити основні напрямки робіт. І вже потім розподілити кошти. Для прикладу, з початку року на реконструкцію внутрішньобудинкових проїздів ми використали на поточні ремонти 264 тис. грн та капітальні 335 тис. грн. А восени завдяки бюджетній децентралізації нам виділили 1 млн грн — по 500 тис. на поточний і капітальний ремонти. Більше - ТУТ.

 

Область:

Чернігівська область

Source:

«Портал Чернігова»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...