Хмельниччина ділилася досвідом роботи щодо ОТГ з вінницькими колегами

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко взяв участь у дводенному спільному виїзному засіданні керівників органів місцевого самоврядування Вінницької та Хмельницької областей «Добровільне об’єднання територіальних громад: реалії, проблеми, перспективи». Головував на засіданні голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний.

В рамках заходу вінничани матимуть змогу відвідати та провести обмін досвідом з Дунаєвецькою селищною, Дунаєвецькою міською та Гуменецькою сільською ОТГ.

Під час зустрічі керівники Хмельницького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Сергій Яцковський та Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Олег Левченко поінформували про стан добровільного об’єднання громад у Хмельницькій і Вінницькій областях протягом поточного року. Зокрема, Сергій Яцковський розповів, що на Хмельниччині, згідно з Перспективним планом, обласною радою схвалено утворення 54 ОТГ, наразі існує 26 громад.

“За кількістю рад базового рівня 41%, або 249 рад увійшли до новоутворених ОТГ, що склало 27% населення, – зауважив Сергій Віталійович. – Варто зазначити, що, завдяки перемозі в конкурсі проекту UU-LEA, 6 громад отримали кошти на створення центрів надання адміністративних послуг та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування”. Окрім цього, директор Хмельницького центру розвитку місцевого самоврядування повідомив, що 29 жовтня відбудуться перші місцеві вибори ще в 7 ОТГ та в 6 громадах планується об’єднання.

В продовження засідання голови окремих районних рад Хмельницької та Вінницької областей розповіли про стан процесів добровільного об’єднання у їхньому регіоні.

Область:

Хмельницька область Вінницька область

Source:

Сайт Хмельницької ОДА

Share the news:

Read more:

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...