У Запоріжжі відбувся семінар з розробки оптимальної моделі спортивної інфраструктури ОТГ

29 вересня в Запорізькому Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, відбувся семінар «Розробка оптимальної моделі спортивної інфраструктури об’єднаної територіальної громади». 

«Реформа децентралізації торкається всіх сфер життя, в тому числі розвитку спорту в об’єднаних територіальних громадах, – зауважив директор Запорізького ЦРСМ Олександр Свистун. – Сьогодні в рамках Концепції розвитку спортивної інфраструктури Запорізької області ми проводимо цей захід, щоб ознайомити представників органів місцевого самоврядування з інженерно-технічними аспектами облаштування спортивних майданчиків, зокрема з використанням штучного покриття. Наступним кроком Запорізького ЦРМС є розробкаметодичних рекомендацій, щоб кожна громада самостійно могла пройти весь шлях від проектної ідеї та дотримання технічних характеристик до пошуку фінансування. На сьогодні такі проекти громади можуть реалізуватиза рахунок власних бюджетів, ДФРР, інфраструктурної субвенції, субвенції на соціально-економічний розвиток та залучаючи кошти програм і проектів міжнародної технічної допомоги. До листопада плануємо відкрити 10 футбольних майданчиків, в тому числі 5 в ОТГ області, а наступного року приділити увагу вже створенню багатофункціональних спортивних майданчиків. У 2018 році плануємо створення цілісних спортивних комплексів». 

«Дуже важливо, щоб діти в сільській місцевості мали такі самі можливості, як і у великих містах. Молодь має розвиватися й розуміти: щоб займатися спортом, не потрібно їхати в міста – все є поряд. Але людям варто розповісти, що треба зробити для розвитку спорту в сільській місцевості, і показати, як це зробити, – пояснила заступник голови–керівник апарату Запорізької ОДАЗінаїда Бойко. – Дуже хотілося б, щоб у Запорізькій області найближчим часом з’явився перший такий проект, який ми могли б показувати як приклад». 

В Україні вже такі приклади є. Представники компаній «Гойда» і «Sport-in» показали реалізовані проекти, а також поділилися досвідом роботи з ОТГ і містами, розповіли про етапи облаштування спортивних майданчиків і про особливості штучного покриття для них, звернули увагу на його переваги в утриманні навіть власними зусиллями без наявності спеціальної техніки. 

У Запорізькій області вже зроблені певні кроки для розвитку спорту в сільській місцевості. Як розповів заступник начальника управління молоді, фізкультури і спорту ЗОДА Владислав Ковпак, цього року спільно з Федерацією футболу України і Міністерством молоді і спорту за рахунок бюджетних коштів всіх рівнів (державного, ФФУ, обласного) на облаштування 10 футбольних майданчиків в 7 населених пунктах виділено 3 млн грн. Серед умов отримання коштів були наявність ділянки з відповідним цільовим призначенням та можливість співфінансування. 

30.09.2017 - 01:02 | Views: 7034

Attached images:

Tags:

U-LEAD

Область:

Запорізька область

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...