ОТГ Сумщини мають можливість вивчити власних регіональних менеджерів

Конкурсна комісія з питань виконання заходів Програми розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 року розпочинає прийом замовлень від органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад, сільських, селищних рад на підготовку фахівців з регіонального менеджменту за освітнім ступенем «Магістр» магістерського курсу «Регіональний менеджмент».

Проанонсували старт цього прийому під час відеоселекторної наради з головами сільських, селищних рад, ОТГ області за участю заступника голови облдержадміністрації Миколи Подопригори.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, підготовка фахівців за освітнім ступенем «Магістр» магістерського курсу «Регіональний менеджмент» організовується на замовлення органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад, сільських, селищних рад і здійснюється вищими навчальними закладами Сумської області, які готують фахівців з даного напрямку, за рахунок коштів обласного бюджету в обсязі 25 місць цільового набору в рік.

Підвищення кваліфікації відповідних менеджерів органів самоврядування поширюється на спеціалістів органів місцевого самоврядування та державних органів Сумської області, які є громадянами України і мають вищу освіту (диплом бакалавра, спеціаліста або магістра).

Для організації підготовки фахівця з регіонального менеджменту за освітнім ступенем «Магістр» магістерського курсу «Регіональний менеджмент» місцеві ради формують замовлення та направляють його до Комісії через Департамент агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації протягом 30 календарних днів після оприлюднення оголошення. Документи будуть приймати до 26 листопада.

Підготовка фахівців з регіонального менеджменту здійснюється за заочною або заочно-дистанційною формою навчання. Строк підготовки – до 16 місяців.

На навчання за замовленням Рад направляються особи, які працюють в органах державної влади, органах місцевого самоврядування тощо, мають стаж державної служби, служби в органах місцевого самоврядування не менш як один рік та не досягли 45 років на момент подання документів до Комісії.

Tags:

study

Область:

Сумська область

Source:

Сайт Сумської ОДА

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...