Представники громад Одещини відвідали Закарпаття

21-22 вересня представники місцевого самоврядування об'єднаних громад та окремих міських і сільських рад Одещини здійснили ознайомчий візит до Закарпатської області і взяли участь у конференції "Об'єднання громад через призму інтересів національних меншин".

У селі Барвінок Ужгородського району зібралися представники Одеської, Чернівецької та Закарпатської областей, які обговорили, наскільки враховані інтереси національних меншин в контексті децентралізації. Кожен регіон озвучив своє бачення того, яким чином відбуваються процеси створення об'єднаних громад в місцях компактного проживання національних меншин.

Так, директор створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування  Юлія Молодожен поінформувала присутніх про те, що перешкоджає процесу створення громад в південних районах Одещини.

Заступник Ренійського міського голови Людмила Чакир та Серпневський селищний голова Володимир Добровольський взяли участь у панельній дискусії «Україна різноманітна - Україна єдина», а представники Балтської об’єднаної громади Леся Паламарчук та Олена Фролова поділилися досвідом функціонування найбільшої грмади Одещини. Тетяна Жарська, голова Великомихайлівської ОТГ, взяла участь у обговоренні нового закону України "Про освіту", де поставила питання про мови навчання дітей у школі.

Незважаючи на різні темпи створення громад і різні географічні та природні умови, більшість учасників конференції погодилася з тим, що немає жодних підстав порушувати питання утиску інтересів різних національностей під час формування громад. Останнім часом переважно політики використовують національне питання, намагаючись завоювати прихильність своїх виборців. 

26.09.2017 - 14:03 | Views: 8606
Представники громад Одещини відвідали Закарпаття

Область:

Одеська область Закарпатська область

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...