Шполу відвідала делегація з Богуслава

19 вересня з дружнім візитом у Шполянській міській раді об’єднаної територіальної громади побувала делегація з Богуславської міської ради, що на Київщині.

До Шполянської ОТГ гості з Богуслава завітали аби дізнатися про перші результати діяльності об’єднаної громади, обмінятись досвідом, обговорити проблемні питання, які доводиться вирішувати новоствореним органам місцевого самоврядування.

Про те, як створювалась об’єднана громада, скільки рад та населених пунктів увійшло до її складу, організаційну структуру міської об’єднаної територіальної громади, бюджет, успіхи, досягнення, проблеми розповів колегам міський голова Сергій Кравченко.

Представники міської ради Богуслава також поспілкувались із головою Шполянської районної ради Олександром Кузубом, заступником міського голови з питань виконавчих органів ради Сергієм Зайцем, начальником відділу економіки та інвестицій Наталією Коваль, начальником відділу освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту, культури й туризму, Іриною Каландирець, начальником фінансового відділу міської ради Аллою Скляр.

Гості з Київщини почули з перших вуст про те, як відбувається процес передачі закладів освіти і медицини з комунальної власності району на баланс об’єднаної громади, про утворення ЦНАПу, про функціональні обов’язки старост сіл, про роботу контролюючих органів та інше.

Зацікавила представників Богуславської міської ради й робота комунальних підприємств, особливо нещодавно створене КП «Муніципальна інспекція». Не оминули гості увагою й стан доріг у громаді та підтримка благоустрою.

 

Область:

Черкаська область Київська область

Громади:

Шполянська міська об’єднана територіальна громада Шполянська територіальна громада

Source:

«Нова Доба»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...