Завдяки децентралізації на Дніпропетровщині відновлюють 160 місцевих доріг у 2017 році

Завдяки реформі децентралізації вдалося суттєво збільшити доходи місцевих бюджетів. Громади області вже відчули ефективність цієї реформи. Вони не тільки отримали більше повноважень, а й додаткові кошти на важливі інфраструктурні проекти, до яких руки не доходили десятиліттями.

Цього року по всій Дніпропетровській області йде масштабне будівництво і реконструкція інфраструктури місцевих громад. Більшість проектів розвитку реалізують в сільській місцевості, щоб зробити життя в невеликих населених пунктах області таким же комфортним та безпечним, як і в містах.

У 2017 році на Дніпропетровщині будують, реконструюють і ремонтують 160 місцевих доріг, а за два останніх роки в містах та селах області відновили більше 300 автомагістралей. В цьому році в Дніпропетровській області на розвиток територій з обласного та місцевих бюджетів планують направити 11 млрд грн. Це в 17 разів більше, ніж в 2014-му. Зокрема, під час робочої поїздки міністра інфраструктури України Володимира Омеляна в Дніпропетровську область було проінспектовано хід виконання ремонтних робіт на автодорогах області: а/д М-04 Знам’янка - Луганськ –Ізварине, а/д Н-08 Бориспіль –Дніпропетровськ – Запоріжжя, а/д Н-11 Дніпропетровськ - Миколаїв, а/д Р-52 Дніпропетровськ – Царичанка - Кобеляки-Решитилівка.

Дніпропетровщина однією з перших будуватиме на в’їздах у міста та села так звані «кола безпеки», які автоматично змушують водіїв знижувати швидкість своїх автомобілів. Про це під час прес-конференції у ДніпроОДА повідомив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Маємо шалені втрати громадян через ДТП. У 2015 році п’ять тисяч людей загинули на дорогах, у 2016-му – чотири. Є тенденція до зменшення показника, але ми маємо приділяти цьому значно більше уваги… І ми домовилися, що Дніпропетровщина буде другою областю України, яка надасть можливість будівництва так званих «кіл», розширення доріг на в’їздах і виїздах з міст та сіл, які автоматично призводять до зменшення швидкості автомобілів», - розповів Володимир Омелян.

У найближчі три-чотири роки на Дніпропетровщині планують оновити всі дороги, додав радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

«Ми їздимо дорогами, які були зроблені в 60-70-х роках минулого століття. Їх термін експлуатації давно закінчився, але вони ніколи не ремонтувалися. Ми почали масштабну реконструкцію доріг. Щороку оновлюємо по 150-160 шляхів місцевого значення. І це лише початок. Впевнені, що, завдяки плідній співпраці з профільним міністерством, у найближчі роки три-чотири ми їх відновимо всі».

Цього року в Дніпропетровській області планують відремонтувати 160 комунальних доріг. Також активно оновлюють траси національного та міжнародного значення: Дніпро-Запоріжжя,  Дніпро-Кривий Ріг, Знам’янка-Луганськ-Ізварине.

Вадим Олійник, експерт Проектного офісу секторальної децентралізації

Область:

Дніпропетровська область

Source:

Проектний офіс секторальної децентралізації

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...