Запорізький регіон не зупиняється у процесі актуалізації реформи децентралізації

Сьогодні на базі Запорізького ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» пройшов прес-брифінг, темою якого стали результати впровадження реформи децентралізації у Запорізькій області за перше півріччя 2017 року.

Відкрив захід директор Центру, який презентував всім присутнім звіт про проведену роботу. Олександр Свистун ознайомив з поточним загальним станом та динамікою об’єднання громад, продемонстрував на якій стадії знаходиться виконання Перспективного плану регіону, розповів про співпрацю Центра з міжнародними, національними та регіональними партнерами.

Заступник голови – керівник апарату Запорізької ОДА проінформувала присутніх про ті ключові досягнення, які регіон має на сьогоднішній день.

- Нещодавно ми були присутні на нараді, яка проводилась спільно з Міністерством регіонального розвитку. Нам було приємно чути про результати, які були визнані Мінрегіоном стосовно Запорізької області, яка наразі посідає четверте місце по впровадженню реформи. Наш регіон має дуже високі показники за якістю створених громад, - зазначила Зінаїда Бойко.

В рамках заходу було презентовано міні-фільм "Змінитися з громадою", який ознайомив всіх присутніх з реальними успіхами реформи на прикладі Веселівської, Комиш-Зорянської та Берестівської громад. Після перегляду голови громад отримали від присутніх безліч запитань стосовно процесу об’єднання та особливостей функціонування громади.

Завершила зустріч дискусія спікерів та усіх присутніх. Крім того, за результатами прес-брифінгу Запорізький ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» спільно з Запорізькою ОДА, а також головами Комиш-Зорянської та Веселівської ОТГ отримали від Молочанської міської ради  запрошення. Основною метою зустрічі має стати проведення громадських слухань щодо процесу об’єднання та реформи децентралізації зокрема.

03.07.2017 - 20:00 | Views: 7936
Запорізький регіон не зупиняється у процесі актуалізації реформи децентралізації

Attached images:

Область:

Запорізька область

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...