Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі
Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в територіальних громадах». Програма допоможе зробити молодь громади активнішою; створити дієву молодіжну раду, аби відкрито і прозоро залучати молодь до прийняття рішень на місцевому рівні; реально оцінити ситуацію в молодіжному середовищі та посилити взаємодію з молоддю в громаді.


Що це?

Це можливість за підтримки експертів напрацювати відповідний пакет документів та створити молодіжну раду територіальної громади, а також розробити план її діяльності на 2 роки; підвищити рівень професійних компетентностей щодо застосування методів та інструментів залучення молоді до вирішення питань місцевого значення та покращити взаємодію органу місцевого самоврядування з молоддю.

У межах Програми підтримки учасники:

  • підготують пакет документів - відповідні проєкти рішень/розпоряджень для створення молодіжної ради
  • розроблять Положення про молодіжну раду
  • напрацюють дворічний план діяльності молодіжної ради 
  • проаналізують потреби та проблеми молоді, оволодіють інструментами ефективної роботи з молоддю
  • опрацюють навички побудови взаємодії між молоддю та представниками місцевої влади
  • отримають експертну консультаційну допомогу на всіх етапах підготовки документів

Коли?

Старт навчальної програми - 9 травня 2024 року. Заходи проводитимуться як онлайн, так і офлайн (передбачено навчання у форматі «молодіжного табору») та є безкоштовними для учасників.

Хто може взяти участь?

Команди (по 4 особи в кожній) з 10 територіальних громад з населенням до 50 тисяч осіб, мають технічні можливості (мікрофон, камера) приєднання до онлайн заходів, готові до створення та подальшої підтримки діяльності молодіжної ради в своїй громаді, готові до участі в 5-денному офлайн заході у форматі «молодіжного табору».

До складу команд входять: 2 представника ОМС, відповідальні за роботу з молоддю в громаді, та 2 представника молоді громади (віком від 18 до 30 років).

Участь у програмі підтримки «Створення молодіжних рад в територіальних громадах» можуть взяти громади Київської, Черкаської, Вінницької, Хмельницької областей.

Як взяти участь?

Для участі у відборі необхідно заповнити заявку, що додається, та надіслати її на електронну адресу: regops.u-lead@giz.de до 18:00 12 квітня 2024 року, в темі повідомлення вказавши «Молодіжні ради_Назва громади_Область» у форматі MS Excel.

Дізнатися деталі участі у Програмі підтримки можна на Заході-презентації, що відбудеться 3 квітня 2024 року о 14:00.

Посилання на захід: ТУТ

Views: 25
Related news: study
Read more: