На Миколаївщині відкрився центр розвитку місцевого самоврядування

Сьогодні офіційно відкрився Миколаївський центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Участь у церемонії відкриття офісу регіонального центру на вулиці Адміральській, 28/4, у Миколаєві взяли: голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Кушнір, представниця програми «U-LEAD з Европою» -  керівниця группи підтримки Центрального офісу реформ Александра Фелінгер, представники об’єднаних територіальних громад (ОТГ) Миколаївщини тощо.

Пані Фелінгер привітала всіх з відкриттям центру та додала: «Це не лише день народження центру розвитку місцевого самоврядування, але й день народження його очільника пана Бойка. Бажаю Вам всього найкращого, лише разом ми досягнемо успіху. На сьогодні вже відкрито 20 таких регіональних центрів, які допомагатимуть місцевим громадам впоратися з новими повноваженнями та викликами. Кожна область України матиме такий центр».

Директор Миколаївського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Валентин Бойко зазначив, що в 2015 році на Миколаївщині була створена лише одна Куцурубська ОТГ (Очаківський район), а в 2016-му було схвалено рішення про утворення 21 громади, у 20 з них вже відбулися перші місцеві вибори. «За динамікою об'єднання громад у 2016 році Миколаївська область є другою в Україні (після Житомирщини), - сказав він. - Наразі продовжується потужна робота з тиражування переваг децентралізації у всіх районах області, особливо там, де процес йде повільно. Є зрушення в цьому напрямку, люди повірили в реформу і готові підтримати процеси об’єднання громад в практичній площині. І ми це побачимо найближчим часом». 

Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном.

Довідкова інформація: Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Більш детальна інформація: www.u-lead.org.ua

31.05.2017 - 14:23 | Views: 11634
На Миколаївщині відкрився центр розвитку місцевого самоврядування

Video:

Attached images:

Tags:

ULEAD

Область:

Миколаївська область

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...