На Львівщині відкрився центр розвитку місцевого самоврядування

Львівський центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) офіційно відкрився сьогодні за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Участь у церемонії відкриття регіонального центру на вулиці Гартмана Вітвера, 14, у Львові взяли Посол ЄС, Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі; генеральний консул Польщі у Львові Рафал Вольскі; голова Консультативної місії ЄС (КМЄС) Кястутіс Ланчінскас; директор програми “U-LEAD з Європою” від GIZ Бастіан Файгель; голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка; перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус; директор Центру розвитку місцевого самоврядування у Львівській області Андрій Бринь; представники об’єднаних територіальних громад та інших органів місцевого самоврядування Львівщини.

Посол Мінґареллі під час відкриття Львівського ЦРМС побажав: "Нехай центр стане справжнім осередком для громадян та керівництва громад Львівської області; місцем, де вони зможуть отримати поради, відвідати тренінги та обмінятися знаннями та досвідом з розвитку своїх громад, сприяти просуванню інтересів малого і середнього бізнесу, а також брати на себе нові зобов'язання і відповідальність".

Пан Файгель зазначив, що це вже 15-й регіональний центр, офіційно відкритий цієї весни в Україні за підтримки програми «U-LEAD з Європою». «Кожна область України отримає свій центр розвитку місцевого самоврядування, який надаватиме підтримку важливій реформі децентралізації, що також є головною метою U-LEAD, - сказав Бастіан Файгель. – Не тільки гроші, але й досвід Європи приходить в Україну завдяки таким центрам, де працюватимуть експерти з децентралізації та самоврядування, надаючи безпосередню підтримку місцевим органам влади, передусім в об’єднаних територіальних громадах, та сприяючи в такий спосіб підвищенню життєвого рівня всіх громадян України».

ЦРМС є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном. 

25.05.2017 - 15:40 | Views: 9567
На Львівщині відкрився центр розвитку місцевого самоврядування

Attached images:

Tags:

ULEAD

Область:

Львівська область

Source:

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 March 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...