Голова Тернопільської ОДА з робочою поїздкою побував у Підволочиському районі

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна у рамках робочої поїздки відвідав Підволочиський район, а зокрема Новосільську об’єднану територіальну громаду.

Перебуваючи на Підволочищині, Степан Барна оглянув дві капітально відремонтовані дороги на вулицях Осипова та Надзбручанська у смт. Підволочиськ. Даний проект реалізовувався за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Також очільник області взяв там участь у заходах з нагоди відзначення Дня Героїв, а саме: в урочистій ході селищем, покладанні квітів до пам’ятника Янголу-хоронителю загиблим воїнам АТО та відкритті двох меморіальних дощок місцевим Героям – Тарасові Біленькому та Іванові Вороблеві, які загинули під час виконання бойових завдань на східному фронті.

Крім того, Степан Барна ознайомився з інфрастуктурою Новосільської об’єднаної територіальної громади. Побував у дитячому садочку, ФАПі та у школі, яка тепер вважається опорною. Після цього голова Тернопільської ОДА провів нараду з головами районних державних адміністрацій та головами об’єднаних територіальних громад, ключовими на якій були питання про стан проведення реформи місцевого самоврядування, територіальної організації влади в області, про підготовку проектів, які передбачається реалізовувати у 2017 році за рахунок коштів субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ, про розвиток освітніх вимог децентралізації та про створення муніципальної поліції.

«Ця зустріч важлива тому, що це є маленький підсумок нашої спільної роботи протягом останнього року. Про цей підсумок можна багато говорити у розрізі кількох ключових показників, серед яких я розумію, що дала держава для об’єднаних територіальних громад і тепер ми маємо зрозуміти, чи такий же зворотній процес є з боку ОТГ для держави», – наголосив під час наради Степан Барна.

Торік, за його словами, держава на розвиток інфраструктури територіальних громад області дала субвенцію у розмірі понад 100 млн. грн., а це означає, що більше, ніж 170 об’єктів були реалізовані за кошти державного бюджету.

«Показники є достатньо добрими і в питаннях виконання місцевих бюджетів, збільшення надходжень до бюджету, зокрема надходжень у бюджети громад за рахунок стовідсоткової сплати за оренду землі, а також легалізації робочих місць, адже 60% ПДФО іде в місцевий бюджет ОТГ. Це все в сумі створило унікальні можливості та унікальний ресурс для місцевих громад, який тепер потрібно використовувати у повній мірі», – підкреслив очільник області.

Область:

Тернопільська область

Громади:

Підволочиська селищна об’єднана територіальна громада Підволочиська територіальна громада

Source:

Сайт Тернопільської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...