Вже 61 об’єднана громада чекає на рішення ЦВК про призначення перших місцевих виборів

В Центральній виборчій комісії знаходяться звернення від обласних державних адміністрацій щодо призначення перших виборів місцевих голів та депутатів в 61 об’єднаній територіальній громаді. Лише за минулий тиждень кількість громад, які завершили усі процедури об’єднання і тепер чекають на призначення виборів від ЦВК, збільшилася на 11.

Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, коментуючи результати моніторингу Мінрегіону щодо стану формування об’єднаних громад в Україні.

«На місцях процеси міжмуніципальної консолідації відбуваються постійно. Темпи щодалі зростають. Чи не щодня громади приймають остаточні рішення про об’єднання. І зараз важливо не зволікати з прийняттям відповідних рішень і на центральному рівні», - сказав В’ячеслав Негода.

Він висловив надію, що найближчим часом на рівні уряду чи парламенту буде вирішено питання щодо фінансування перших виборів в об’єднаних громадах у 2017 році, і ЦВК призначить вибори в усіх громадах, які до них готові.

«Також, сподіваюся, Центральна виборча комісія, з огляду на набрання чинності законопроектом про об’єднання громад з різних районів, призначить вибори в таких громадах. Деякі з них чекають на це вже півтора роки», - зазначив В’ячеслав Негода.

Найбільше об’єднаних громад, які вже чекають на рішення ЦВК, у Дніпропетровській області – 9, Полтавській – 7, Черкаській – 6, у Волинській, Херсонській і Чернігівській - по 5. Жодної ОТГ на цій стадії немає у Вінницькій, Закарпатській, Харківській та Чернівецькій областях.

Загалом, за результатами моніторингу Мінрегіону, станом на 15 травня, на фінальних стадіях формування знаходяться 140 об’єднаних громад: 61 ОТГ чекає на рішення ЦВК, облдержадміністрації готують звернення до ЦВК ще по 12 ОТГ, 45 ОТГ приймають остаточні рішення про об’єднання, 22 ОТГ чекають на висновок ОДА.

Як повідомлялося, раніше В’ячеслав Негода висловлював сподівання, що Парламент якнайшвидше схвалить зміни до держбюджету і передбачить кошти для перших місцевих виборів в ОТГ.

Динаміка формування об’єднаних громад в Україні у 2017 році:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...