Керівники Петрівського району сприяють вирішенню проблем територіальних громад

Голова Петрівської райдержадміністрації Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара побували на території Іскрівської сільської ради. У ході робочої поїздки керівники району оглянули освітні заклади – дитсадок та школу, відвідали оновлені продуктовий та господарський магазини, поспілкувалися з жителями села.

Під час робочої наради з питань життєдіяльності Іскрівської громади було обговорено реалізовані проекти розвитку території в 2016 році та планові завдання на 2017 рік.

Іскрівський сільський голова Микола Платошин коротко проінформував про виконані заходи: відремонтовано гідроспоруду, проведено освітлення на двох КТП, на території населених пунктів сільської ради з'явився Інтернет, замінено 48 вікон у школі, увели в експлуатацію сільський клуб. У селі продовжуються роботи з благоустрою парку відпочинку на березі річки Інгулець. Власними силами зробили ремонт у сільському спортивному залі, замінили опалення в лікарській амбулаторії.

У планах на 2017 – зробити освітлення на вулицях Миру та Шевченка, відреставрувати пам'ятник загиблим воїнам Другої Світової війни, який знаходиться в аварійному стані, і додати ще одну плиту з прізвищами 180 загиблих односельців.

Проводиться робота з вирішення проблеми водопостачання села – нині територіальна громада докладає зусиль, щоб увійти в проект Метінвесту з програми благоустрою території, яка має назву "100 дворів". За словами сільського голови, заплановано встановити дорожній знак у селі Ганнівка, який вказуватиме направлення шляху до села Іскрівка, замінити у школі іще 42 вікна, продовжити роботи із розбудови шкільного парку та відновлення шкільного тиру.

Керівники району звернули увагу на необхідність продовження ремонтних робіт в лікарської амбулаторії. Необхідно встановити в закладі перолізний економний котел для обігріву приміщення, замінити каналізаційну систему та покрівлю. У планах також косметичний ремонт амбулаторії та оснащення сучасним обладнанням.

Під час зустрічі були порушені і такі проблемні питання, як ремонт дорожнього покриття (шлях від ЦГЗК до Богданівки, через Новофедорівку і по селу Іскрівка), несанкціонована оренда водосховища на території Іскрівської сільської ради, робота виїзної каси Петрівського РЕМ ПАТ "Кіровоградобленерго".

Область:

Кіровоградська область

Громади:

Петрівська селищна об’єднана територіальна громада

Source:

Сайт Кіровоградської ОДА

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 March 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...