Історія успіху Вишевицької громади на Житомирщині

Історія успіху маленької громади на Житомирщині, яка через помилку у розрахунках могла б не відбутися. Вишевицька сільська ОТГ нині демонструє перші здобутки у новому статусі.

«Спочатку нас подавали, як неперспективну громаду. До складу Вишевицької ОТГ тоді додали зовсім інші населені пункти. Так, с.Межирічка, що за 5 км від нас, і входить у нашу об’єднану громаду - не включена до складу громади, натомість включено с.Миньківка, що не входить в ОТГ. Обласна влада пішла нам назустріч і було переглянуто Перспективний план розвитку територіальних громад, ми встигли піти на вибори у 2015 році. Відтак, відбулася Вишевицька сільська об’єднана територіальна громада: 5 населених пунктів 4 сільських рад», - згадує голова громади Сергій Гаврутенко.

За перший рік Вишевицька сільська громада довела свою спроможність та стала прикладом для наслідування іншим. Цей рік показав, що новий статус відкриває нові можливості для громади та перспективи для її розвитку.

За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевого бюджету реалізовано проект термосанації загальноосвітньої Вишевицької школи, яка минулого року стала опорним закладом: тут утеплені стіни, покрівля, встановлені нові вікна та двері замінено старі світильники на енергозберігаючі. Наприкінці минулого року Вишевицьку ОТГ було відзначено за комплексний підхід у створенні освітнього простору у громадах.

Опорна школа має 3 філії і тут поступово покращують умови навчання. Лише минулоріч з’явилися 15 комп’ютерів у класі інформатики, ноутбуки, лінгафонна гарнітура та інтерактивна дошка у кабінеті іноземної мови, закуплено навчальний матеріал для уроків захисту вітчизни.

У закладі навчаються 157 дітей. Організоване перевезення учнів здійснює новенький шкільний автобус, який закуплено по програмі співфінансування «30х70».

Нині Вишевицька громада працює над наповненням власного бюджету впевнено крокує до щасливого майбутнього. «Маємо сподівання, що держава нас підтримає і у цьому році, але і самі працюємо над збільшенням бюджету громади. Працюємо з підприємцями, оскільки основні надходження у бюджет громади – це із землі та зарплат. І я думаю: майбутнє у нас є!», - говорить С.Гаврутенко.

Область:

Житомирська область

Громади:

Вишевицька сільська об’єднана територіальна громада Вишевицька територіальна громада

Source:

Сайт Житомирської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...