Костянтин Бриль обговорив проблеми з жителями Павлівської ОТГ

Голова облдержадміністрації з робочою поїздкою побував у Вільнянському районі, де поспілкувався з жителями Павлівської об’єднаної громади.

За даними Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, відповідно до перспективного плану формування територій громад Запорізької області у Вільнянському районі запроектовано створення п’яти  об'єднаних територіальних громад, а саме: Вільнянської міської, Матвіївської, Михайлівської, Михайло-Лукашівської та Петро-Михайлівської сільських об’єднаних територіальних громад. У 2016 році утворено Павлівську сільську об'єднану територіальну громаду з адміністративним центром у с. Павлівське, до складу якої увійшли дві сільські ради - Павлівська та Семененківська. Рішенням Центральної виборчої комісії України на 30 квітня 2017 року в Павлівській сільській об'єднаній територіальній громаді призначено перші місцеві вибори.

За словами Костянтина Бриля, сьогодні у реформи децентралізації є чимало прихильників, але є й багато тих, хто чомусь чинить їй опір.

- Це єдина реформа в нашій країні, започаткована Президентом України і націлена на те, щоб передати владу людям на місцях. Запорізька область входить до п’ятірки найкращих по створенню об’єднаних громад. Адже люди розуміють, що це вигідно. Наприклад,  у поточному році з обласного бюджету планується виділення 24 мільйонів гривень – по одному на кожну громаду. Також  важливими є прямі фінансові відносини з держбюджетом і зацікавленість інвесторів працювати саме з громадами. Спілкуючись із людьми на місцях, я чую однакові проблеми, це робота Держгеокадастру, земельні питання та корупція. Проте саме об’єднання громад дає людям можливість вирішити більшість із цих питань. Це стосується  прийняття закону №4355, що передасть право розпоряджатися землями на місця, а також консолідації влади та можливостей розпоряджатись бюджетом саме у громаді. Тож сьогодні я приїхав попросити вас обов’язково прийти на вибори голови вашої громади. За прозорістю цих процесів мають стежити правоохоронці, єдине, чого прошу – проголосуйте за того, кому справді довіряєте, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Найбільш гарячою темою обговорення стали можливий видобуток і виробництво високомарочного каоліну. Адже саме на території Павлівської сільської ради Вільнянського району найближчим часом повинні розпочатися  роботи з будівництва кар'єра і збагачувальної фабрики. За інформацією власника Біляївського збагачувального комбінату Олександра Вотинцева, протягом перших 5-7 років тут планується освоїти 30 га і в подальшому - від 0,15 до 0,40 га землі з одночасною рекультивацією. Створюється близько 60 нових робочих місць із зарплатою 10 тис. грн. у середньому. Податок на землю складе більше 5 млн. грн. щорічно, податок на доходи фізичних осіб - понад 2 млн. грн.,  податок на прибуток - 20 млн. грн. Заплановане будівництво є одним із найбільших інвестиційних проектів за останні роки в районі. Приблизний обсяг інвестицій очікується  від 15 до 30 млн. євро.  Власне будівельні роботи триватимуть 14-16 місяців. Крім цього, для реалізації проекту буде використана так звана мініатюрна техніка. А стосовно наявності уранових руд у цьому родовищі жодної інформації немає.

Як підкреслив Костянтин Бриль, нині Запорізька область веде активну боротьбу за можливість залучення інвесторів.

- Найближчим часом у Біленьківській громаді ми розпочинаємо співпрацю з ТОВ СП «Нібулон», яке планує створити до 300 робочих місць та дасть близько 250 мільйонів гривень додаткових надходжень у регіон. Нині у Павлівської громади також є можливість розвивати свою територію. Проте люди мають не довірятись тим, хто каже про наявність урану, а зважити всі позитивні моменти та вислухати фахівців. Адже остаточне рішення все одно буде залежати від громади, - запевнив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Область:

Запорізька область

Source:

Сайт Запорізької ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 March 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....