Представникам ОТГ Рівненщини розповіли про організацію системи соціального захисту

Для цього їм організували практикум, який провела Асоціація міст України в рамках реалізації проекту ПУЛЬС.

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко нагадав присутнім про важливість захисту вразливих верств населення.

«Об’єднання громад на Рівненщині продовжується. Сьогодні ми маємо 18 громад, за кілька тижнів відбудуться перші вибори у Бокіймівській громаді. Можливо згодом доведеться громадам  укрупнюватись і  приєднувати до себе сусідів. Але, попри економічні інтереси, громади повинні пам’ятати і про соціальну складову», - звернувся до голів ОТГ Ігор Тимошенко.

Представники соцзахисту детально розповіли,  як сьогодні працює система в цілому. Так, усі види соціальних допомог та субсидій йдуть через загальний всеукраїнський реєстр. Маленькі громади не зможуть самі з ним працювати. Тому потрібно і надалі притримуватися вже налагодженої схеми роботи. У громаді збиратимуть та надаватимуть дані чи довідки, а призначенням допомоги займатимуться профільні структури. Це значно полегшить роботу на всіх етапах надання соціальних послуг.

«Ми розуміємо, що потрібно вдосконалювати нашу роботу, але ті послуги, які ми надаємо, потрібно зберегти. Хочу відзначити Острожецьку громаду, яка вирішила скласти соціальну картку громади, аби чітко уявляти категорії населення, які потребують соціальної уваги та підтримки», - зазначив начальник управління праці та соцзахисту у Млинівському районі Ігор Римар.

У рамках практикуму розглянули й інші важливі  питання, зокрема, надання соціальних послуг громадянам похилого віку та інвалідам. Представники громад дізналися про програми міжнародного співробітництва та європейської інтеграції.

Керівникам громад нагадали алгоритм створення ЦНАПів, розповіли про порядок навчання реєстраторів та про вчинення реєстраційних дій.

Презентували присутнім й інші важливі ініціативи, які нині впроваджуються в області, зокрема,  проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Область:

Рівненська область

Source:

Сайт Рівненської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...