Вінниця інвестувала 45 мільйонів у реконструкцію реанімації в міській лікарні за концепцією німецької клініки

У Вінниці з міського бюджету, завдяки реформі фінансової децентралізації, інвестовано 45 млн грн в реконструкцію реанімаційного відділення міської клінічної лікарні № 1 за концепцією німецької клініки.

Як передає УНІАН, відкриття після реконструкції відділення анестезіології та інтенсивної терапії з операційним блоком і надсучасним медичним обладнанням, яке для України є унікальним відбулось сьогодні. Участь у відкритті відділення взяв Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який цього дня перебував з робочою поїздкою у Вінницькій області, а також керівництво області та міста. «Це надсучасне відділення вдалось збудувати з двох причин – розуміння місцевої влади  в тому, що потрібно інвестувати в якість життя  і якість медичних послуг в Україні, зокрема у Вінниці. Друге – фінансова децентралізація. Я вважаю, що коштів в місцевих бюджетах сьогодні в тому числі і для таких проектів достатньо», - сказав Гройсман. Він переконаний, що там, де є господарський підхід і місцева влада – буде результат. «Це не просто ремонт – це стандарт інвестицій в здоров’я українців, в здоров’я вінниччан», - сказав Гройсман. Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що відділення реконструйоване за європейськими стандартами. «Ми досить довго відпрацьовували це питання зі спеціалістами. Коли Андрій Рева був заступником міського голови, він їздив у Австрію вивчати досвід по лікарням й ми знайшли ту модель, яка має бути (підхід в реконструкції закладів охорони здоров’я - УНІАН)», - розповів мер Вінниці.

Моргунов зазначив, що відділення обладнано одним з найкращих обладнань, яке є у Європі фірми «Dräger» й відповідно уся ланка обслуговування пацієнтів тут відпрацьована. «Увесь персонал отримав відповідне навчання й сертифіковані для роботи на цьому обладнанні», - сказав Моргунов. Реконструкція приміщень існуючого відділення розпочалась у вересні 2016 року й тривала 4 місяці. За це період було зроблено прибудову; надбудову 3-го поверху для розміщення вентиляційного обладнання; перепланування другого поверху з влаштуванням двох операційних (великої і малої) і реанімаційних залів; замінено вікна, утеплено фасад та влаштовано нові системи опалення, водопостачання, каналізації, енергопостачання і кисневого постачання. Вже в цьому році розпочалося встановлення та наладка сучасного обладнання від німецького виробника «Dräger». Реконструкція приміщень проведена в концепції «чисті приміщення». Всі стіни покриті спеціальними медичними панелями з особливим антисептичним заповнювачем герметизованим силіконом, а підлога – синтетичним покриттям, стійким до антисептичних розчинів. Це унеможливлює накопичення так званої «внутрішньо лікарняної інфекції» (…) Повну версію читати ТУТ.
 

Область:

Вінницька область

Source:

«Уніан»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...