Підбито підсумки німецько-українського проекту «Сприяння розвитку добровільних пожежних дружин (команд) у громадах Івано-Франківської області»

Івано-Франківський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за підтримкою і сприяння Фонду Ганса Зайделя та спільно з управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області провів тематичний короткостроковий семінар «Удосконалення організації діяльності добровільних пожежних дружин (команд) у сільських і селищних громадах».

Він став підсумком реалізації у минулому році німецько-українського проекту міжнародної технічної допомоги «Сприяння розвитку добровільних пожежних дружин у громадах Івано-Франківської області».

Цільова група учасників семінару включала   сільських і селищних  голів, голів об’єднаних територіальних громад, які займаються формуванням добровільних пожежних дружин (команд) відповідно до Порядку функціонування добровільної пожежної охорони, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 17 липня 2013 року №564. Також у ньому взяли участь керівники пожежних дружин, команд і підрозділів місцевої пожежної охорони.

На семінарі презентовано результати виконання проекту протягом 2016 року, зокрема й представлено підсумки ознайомчого візиту групи учасників проекту (сільських голів, керівників добровільних пожежних команд та працівників управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області) у земельний округ Ансбах і місто Дінкельсбюль у Землі Баварія у Федеративній Республіці Німеччині. Відбувся жвавий обмін досвідом організації добровільних пожежних формувань у сільських громадах, набутим учасниками проекту протягом  року, та обговорення стану, проблем і перспектив діяльності підрозділів місцевої пожежної охорони та добровільних пожежних формувань органів місцевого самоврядування в області, шляхів впровадження зарубіжного європейського  досвіду у цій сфері. Від керівництва Івано-

Франківської обласної ради привітав учасників з успішною реалізацією проекту і виступив із вступним словом при відкритті семінару голова постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування Василь Мельничук.

Область:

Івано-Франківська область

Source:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...