Будівництво метрополітену у Дніпрі стало можливим завдяки співпраці з ЄС та децентралізації, - Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко, в рамках робочої поїздки до Дніпропетровської області, відвідав будівельний майданчик метрополітену у Дніпрі.

«Будівництво метрополітену у Дніпрі – символ нашої співпраці з ЄС», - підкреслив Глава держави. Він нагадав, що з Європейським банком реконструкції і розвитку та Європейським інвестиційним банком були укладені кредитні угоди на загальну суму понад 300 млн євро на будівництво Дніпровського метрополітену.

Глава держави зазначив, що це є важливою подією для Дніпра, оскільки остання станція міського метрополітену була відкрита більше 20 років тому.

Президент повідомив, що вже затверджена проектна документація. За його словами, міська влада запевнила, що найближчим часом розпочнуться земельні роботи. Петро Порошенко висловив сподівання, що в найближчі 3-4 роки це будівництво буде завершено.

«Хочу наголосити, що це робиться в умовах війни і агресії з боку РФ. Це стало можливим завдяки економічному зростанню та процесу децентралізації», - зазначив Глава держави.

Президент додав, що контроль з боку двох європейських банків дасть можливість ефективно використати кошти на будівництво метрополітену.

Будівництво першої черги метрополітену у м. Дніпро розпочате у 1981 році. У 1995 році введено в дію першу пускову ділянку першої черги метрополітену від станції «Покровська» до станції «Вокзальна» загальною довжиною 7,82 км в складі шести станцій, електродепо та інженерного корпусу метрополітену.

У зв’язку із необхідністю продовження будівництва першої черги метрополітену в м. Дніпро за проектом «Завершення будівництва метрополітену в м. Дніпро» між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку було укладено кредитну угоду на суму 152,0 млн євро та Європейським інвестиційним банком - на суму 152,0 млн євро.

28.02.2017 - 16:53 | Views: 8780
Будівництво метрополітену у Дніпрі стало можливим завдяки співпраці з ЄС та децентралізації, - Петро Порошенко

Tags:

P.Poroshenko

Область:

Дніпропетровська область

Source:

Прес-служба Президента України

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...