Про реформування медичної галузі Прикарпаття йшлося на засіданні комісії профільного департаменту

За участю заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, директора ДОЗ ОДА Мирона Матейка, його заступника Віталія Федоріва, голови постійної комісії облради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Манолія Піцуряка, а також головних лікарів ЦРЛ, ЦМЛ, голів профспілкових комітетів закладів охорони здоров’я відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я за підсумками діяльності галузі охорони здоров’я області за 2016 рік та завдання на перспективу.

Як повідомив у своєму виступі керівник обласної медицини Мирон Матейко, з урахуванням пропозицій Робочої групи з розробки Стратегії розвитку медицини Прикарпаття на період до 2020 року, членів Координаційної ради з питань охорони здоров’я при ОДА, членів Громадської ради при ДОЗ ОДА та профспілкових організацій на підставі детального вивчення і аудиту, розроблено «Концепцію удосконалення сфери охорони здоров’я Івано-Франківської області на 2016-2020 роки», якою передбачені конкретні шляхи реформування охорони здоров’я, здійснення відповідних змін мережі і структури закладів, перепрофілювання і створення нових структур.

«Як відомо, нещодавно постановою Кабінету міністрів України затверджено Порядок формування госпітальних округів, відповідно до якого нами подано такий проект до МОЗ, яким визначено 5 госпітальних округів в області, з яких: Івано-Франківський, Калуський, Коломийський, Надвірянський – другого рівня та Косівський – першого рівня, - повідомив директор департаменту. – Проект повністю відповідає вимогам Постанови КМУ і схвалений медичною громадськістю та депутатськими корпусами всіх рівнів, в тому числі і народними депутатами. Проект презентований на рівні держави і знайшов підтримку в МОЗ України, однак представники Мінрегіонбуду і надалі продовжують займати позицію лише щодо трьох госпітальних округів, та як воно буде остаточно – покаже час».

Співдоповідачем щодо підсумків галузі охорони здоров’я області виступив начальник обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Трас Стах.

Про виконання Галузевої угоди між ДОЗ ОДА, обласної організації роботодавців галузі охорони здоров’я і обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я за 2016 рік і прийняття відповідної угоди на 2017-2020 роки, доповіла голова обкому профспілки ПОЗО Наталія Бирчак.

З доповіддю про діяльність постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, співпрацю із закладами охорони здоров’я області виступив її голова Манолій Піцуряк.

Заслухавши та обговоривши доповідь та виступи про підсумки діяльності галузі охорони здоров’я області за 2016 рік, колегія відзначає, що департаментом та закладами охорони здоров’я Франківщини протягом 2016 року здійснювалась значна робота з реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я, забезпечення діяльності та стратегічного розвитку галузі.

Основна увага була зосереджена на виконання завдань та реформування медичної галузі, впровадження ефективних механізмів фінансування, покращення доступності та якості медичної допомоги населенню, в тому числі первинної медико-санітарної, екстреної, медичної допомоги дітям і матерям, а також хворим на серцево-судинні, онкологічні, ендокринні захворювання, туберкульоз та ВІЛ/СНІД тощо.

Проаналізувавши основні показники стану здоров’я населення та діяльності служб, відзначивши позитивні зрушення, здобутки, проблемні питання та перспективні шляхи їх розв’язання, колегія вирішила вважати діяльність закладів охорони здоров’я області в цілому задовільною.

 

Область:

Івано-Франківська область

Source:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...