Представників громад-об’єднавців Черкащини вчили фандрейзингу

Семінар-тренінг «Можливості для розвитку громад. Фандрейзинг» вчора об’єднав разом 50 представників вже утворених ОТГ та перспективних об’єднаних територіальних громад Черкаської області. Тут вчилися як залучити грошові коштів та інші ресурси, які вони не можуть забезпечити самостійно, для реалізації цікавих ініціатив та проектів на місцях.

Семінар організували за ініціативи Департаменту регіонального розвитку ОДА спільно з новоствореною Асоціацією сільських, селищних рад та об’єднаних громад України (АССОГУ) та Черкаським підрозділом «Центру розвитку місцевого самоврядування».

Мета семінару – підвищення навичок з підготовки та реалізації якісних проектів місцевого та регіонального розвитку, – говорить заступник директора Департаменту регіонального розвитку Сергій Даниленко. – Оскільки Європейська модель управління регіональним розвитком, яку нині апробують в Україні, має свої особливості. Ключова роль в ній належить саме написанню та реалізації проектів регіонрозвитку.

Учасники тренінгу опановували не тільки теорію, а й відразу ж використовували здобуті знання на практиці. Працюючи в командах під час практичної вправи «Від ідеї до проекту», якою модерувала виконавчий директор АССОГУ Наталія Ключник, вчились залучати додаткові ресурси для розвитку громад та опановували вимоги до складання проектних заявок.

Водночас тренери АССОГУ провели інтерактивні лекції стосовно складання бюджету проекту та підготовки проектів енергоефективності.

Також на семінарі презентували інформаційний бюлетень «Конкурси, гранти» Департаменту регіонального розвитку, який отримав позитивні відгуки та поширюється по всій Україні.

Відзначимо, семінар-тренінг став першим етапом просвітницьких заходів з питань проектного менеджменту, які будуть проводитись в подальшому. Учасники матимуть змогу отримувати менторський супровід фахівців АССОГУ. У підсумку, за результатами тримісячної роботи, учасники мають написати проекти та подати їх на відповідні конкурси, гранти для фінансування.

Область:

Черкаська область

Source:

Сайт Черкаської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...