Більше половини українців вважають, що децентралізація сприяє покращенню місцевої інфраструктури

Дані «Моніторингу сприйняття прогресу реформ», який проводить Kantar TNS для Національної ради реформ, свідчать: більшість українців вважає, що децентралізація підвищить ефективність місцевого самоуправління. Так відповіли більше половини опитаних, тоді як 17% вважає, що  реформа ніяк не вплине на показники ефективності, і лише  7% дотримується думки, що децентралізація знизить ефективність місцевого самоврядування.

Серед проблем, які децентралізація дозволить вирішити, на перше місце українці поставили проблему поганого розвитку інфраструктури на місцях (57%), 42% опитаних вказали, що децентралізація вирішить проблему нерівномірного фінансування регіонів, а 31% опитаних вірять у  вирішення проблеми занепаду села.

По 28% респондентів вважають, що децентралізація дозволить спростити процедури отримання документів та подолати корупційні схеми при розподілі фінансування.

Лише 16% опитаних не вірять в те, що децентралізація допоможе вирішити існуючі проблеми.

Проект «Моніторинг сприйняття прогресу реформ» був ініційований Проектним офісом Національної ради реформ у вересні 2015 року з метою більш повного відображення прогресу реформ. Відповідно до концепції проекту, вимірювання громадської думки по загальних запитаннях довіри до органів влади, поінформованості та помітності прогресу реформ здійснюється щомісячно. Крім того, кожного місяця відбувається більш глибоке опитування респондентів по трьох з вісімнадцяти пріоритетних реформ.

Опитування проводилось методом он-лайн опитування з 28.12.2016 по 09.01.2017. Географія дослідження — вся Україна (крім АРК), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

Довідка

Компанія Kantar TNS в Україні – це представник світового лідера в галузі маркетингових досліджень – компанії TNS. Україна є однією з 80 країн, де працює Kantar TNS, надаючи послуги на найвищому професійному рівні. З осені 2008 року TNS Входить до складу Kantar Group, дослідницького підрозділу світового рекламно-комунікаційного холдингу WPP.

Національна рада реформ створена для забезпечення політичного консенсусу у процесі проведення реформ, який складається з представників всіх зацікавлених сторін, та є майданчиком для пошуку консенсусу і прийняття рішень. Основними завданнями Національної ради реформ є визначення пріоритетів реформ, координація дій з реформування, моніторинг реалізації та досягнення цілей реформ. Рішення Національної ради реформ приймаються за умови консенсусу всіх учасників, що забезпечує узгодженість позицій у процесі реформ.

16.02.2017 - 18:55 | Views: 10439
Більше половини українців вважають, що децентралізація сприяє покращенню місцевої інфраструктури

Tags:

National Council of Reforms research

Source:

Національна рада реформ

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...