Робота із впровадження реформ децентралізації на Кіровоградщині продовжується

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Мільто провів нараду з питання впровадження реформ децентралізації та залучення державних інвестицій на території області. У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів влади, які координують зазначений напрям роботи. В режимі он-лайн до обговорення питань долучилися керівники територій.

На початку наради Олександр Мільто зазначив, що процес створення спроможних об’єднаним територіальних громад на Кіровоградщині триває. За два роки в області створено 7 ОТГ, у 5 з яких вже відбулися вибори. Посадовець повідомив, що 7 грудня 2016 року Президент України видав Указ "Про першочергові заходи з розвитку місцевого самоврядування в Україні на 2017 рік", відповідно до якого розроблено обласний план заходів, спрямованих на активізацію реформування місцевого самоврядування та державну підтримку добровільного об'єднання територіальних громад.

За словами начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторії Кулікової, обласний план містить 7 пунктів, в основі яких - актуалізація роботи з надання методичної та консультативної допомоги органам місцевого самоврядування у питаннях добровільного об'єднання громад, посилення інформаційно-роз'яснювальної роботи, а також сприяння ОТГ щодо реалізації наданих їм повноважень у бюджетній, фінансовій, освітній, медичній та інших сферах. На виконання плану заходів будуть проведені виїзні семінари, консультації та обговорення за участі фахівців облдержадміністрації, експертів, громадськості.

Керівників територій також поінформували про те, що розпочав роботу обласний центр розвитку місцевого самоврядування, основне завдання якого – надання допомоги територіальним громадам у процесі підготовки до об'єднання та власне об'єднання, а також подальший супровід уже об’єднаних спроможних територіальних громад.

Учасники наради також звернули увагу керівників територій на посібник "Спроможна громада", розроблений центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій облдержадміністрації на основі соціологічного дослідження. Посібник містить рекомендації та багато іншої інформації, яку можна використати територіальним громадам у процесі реформування.

 

Область:

Кіровоградська область

Source:

Сайт Кіровоградської ОДА

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 March 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...