На Лубенщині сільських голів націлюють на подальше формування ОТГ

Під час останньої наради із головами виконавчих комітетів 15 сільських рад, які не увійшли до Засульської об’єднаної громади активно обговорювалося питання подальшого впровадження реформи децентралізації влади у Лубенському районі.

За словами очільниці району Тетяни Качаненко, котра власне й порушила це питання та винесла на обговорення із сільськими головами, стратегія розвитку Лубенщини передбачає створення щонайменше двох сільських об’єднаних громад. Політика держави орієнтована на децентралізацію влади і передачу широких повноважень на місця. Завдяки реалізації реформи громадяни відчули, що можуть і повинні впливати на розвиток своїх громад. За досить короткий час впровадження децентралізаційних процесів, Україна має безліч прикладів успіху.

«За об’єднаними громадами – майбутнє нашої країни і ми, як орган державної виконавчої влади, передовсім повинні проводити необхідні роз’яснення, створювати умови для реалізації законів. Впродовж минулого року мною особисто було ініційовано проведення багатьох нарад і семінарів за участю експертів з децентралізації, були організовані поїздки в об’єднані громади для вивчення позитивного досвіду. На початку цього року я організувала поїздку до Білоцерківської та Шишацької об’єднаних громад, у якій брали участь голови депутатських комісій та депутатських фракцій. Якщо є така потреба, роз’яснювальну роботу будемо проводити й надалі. Зрозумійте одне – громади потрібно утворювати, але підходити до цього питання розумно, виважено й відповідально. Вносьте пропозиції, визначайте лідерів, навколо яких ви готові об’єднатися. Ми зі свого боку обіцяємо всебічну підтримку й допомогу», – наголосила голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко у розмові із сільськими головами.

Ті ж, у свою чергу, висловили власне бачення ситуації, наголосили на тому, що хотіли б більш предметно вивчити думку громадян на місцях, аби прийняті рішення не суперечили позиції населення і були найбільш сприятливими для подальшого розвитку регіону.

Область:

Полтавська область

Source:

«Новини Полтавщини»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...