Завдяки децентралізації формується нова свідомість справжнього громадянина України. Марк Беккер

1 лютого перший заступник голови ХОДА взяв участь у семінарі «Мери - лідери змін», який проводить у Харківській області Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи.

У заході беруть участь міські, сільські та селищні голови України, члени Конгресу, експерти у сфері реформи місцевого самоврядування.

Відкриваючи семінар, Марк Беккер привітав учасників від імені глави ХОДА, віце-президента Палати регіонів Конгресу Юлії Світличної та подякував організаторам за те, що захід проводиться саме у Харкові.

«Цей захід проходить вперше на території нашого регіону, східному кордоні України, - сказав Марк Беккер. - Я також хочу підкреслити, що завдяки реформі децентралізації, реалізація якої знаходиться під особистим контролем Президента України Петра Порошенка, ми формуємо нову регіональну політику. Зміни є. В першу чергу, формується нова система фінансування територіальних громад, яка дійсно надає можливості для розвитку територій. Завдяки реформі децентралізації формуються нові лідери, нова суспільна свідомість справжнього громадянина України, керівника, господаря, який чітко розуміє свої права і виконує свої обов'язки».

За інформацією організаторів семінару, серед головних завдань заходу - підвищення лідерських та комунікативних навичок міських голів у контексті місцевого самоврядування та процесів прийняття рішень, поглиблення знань щодо демократичних способів залучення громадян до процесу формування рішень на місцях та інші.

У рамках семінару учасники обговорять реформу місцевого самоврядування в Україні та в інших країнах Європи, впровадження змін, роль місцевих лідерів, обмін досвідом.

«Окрім основної роботи з моніторингу виконання зобов'язань у сфері місцевих демократій, ми кілька років тому додали ще один напрямок у нашій роботі - це заходи співробітництва. Якраз цей семінар проходить у рамках нашої співпраці для того, щоб підтримати виконання рекомендацій, підтримати місцеві органи влади, щоб вони могли впроваджувати зміни у контексті реформ», - зазначила керівник відділу співпраці Секретаріату Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Маріте Морас.

Вона також сказала, що у рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки передбачається ціла низка заходів за участю міських голів, представників місцевих рад.

Область:

Харківська область

Source:

Сайт Харківської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...