Степан Барна зустрівся з активом Великодедеркальської громади

Плани розвитку Великодедеркальської громади обговорив очільник краю Степан Барна разом із районним керівництвом та місцевими жителями. Голова Тернопільської ОДА переконаний, чим більш амбітними будуть плани, тим більше стимулів буде для їх досягнення.

«Важливо зрозуміти, в яких аспектах новостворені громади потребують нашої підтримки. Тому я зараз максимально зустрічаюся з місцевими жителями, з активом цих громад. З успіху кожної громади – складається успіх нашої області. А отже, визначити стратегію розвитку кожної із них вкрай важливо на перших етапах. Тоді не буде розпорошення під час реалізації проектів, а відтак і ефективність виконання буде вищою», - зазначає Степан Барна

У Великодедеркальській громаді попереду чимало роботи, але пріоритети вже визначено. За словами Івана Данилюка, голови вказаної ОТГ, що об’єднує 7 населених пунктів з населенням 3 800 осіб, цьогоріч заплановано вирішення багатьох питань, зокрема, соціального характеру.
«Першочерговим є завдання відновлення автобусного сполучення між селом Садки й теперішнім адміністративним центром. На даний час ми працюємо над вирішенням цього питання спільно з районною державною адміністрацією. Вже виготовлена проектно-технічна документація щодо ремонту дороги Садки-Дедеркали,  протяжність якої становить 6 км. Вартість цього проекту — 4 млн 200 тис грн. Спільно з Управлінням автомобільних доріг ми виконаємо ці роботи», — розповів Іван Данилюк.

У зв’язку із посушливим минулорічним літом виникла гостра потреба щодо відновлення водопостачання у селі Радошівка, яке також увійшло до складу новоствореної громади, зазначає голова ОТГ. Певні питання, що потребують першочергового вирішення є й у самих Великих Дедеркалах. Тут потребує реконструкції опалення в місцевій школі. За словами Івана Данилюка, спільно з районною державною адміністрацією вже виготовлена відповідна проектно-технічна документація.
«Є багато проектів, які ми надіємося втілити за допомогою коштів Фонду регіонального розвитку. Серед них — заміна даху в школі у селі Мізюринці, добудова дитячого садочку, створення стадіону зі штучним покриттям. Наше головне завдання — виправдати довіру людей і реальними справами забезпечити кращі перспективи», — наголосив Іван Данилюк.

Область:

Тернопільська область

Громади:

Великодедеркальська сільська об’єднана територіальна громада Великодедеркальська територіальна громада

Source:

Сайт Тернопільської ОДА

Share the news:

Read more:

18 March 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 March 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 March 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 March 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...