Валерій Коровій: "За кількістю надання адміністративних послуг ЦНАП Могилів-Подільської міської ради - один з найкращих в регіоні"

26 січня голова облдержадміністрації Валерій Коровій перебуваючи з робочою поїздкою в м. Могилів-Подільський, ознайомився з роботою ЦНАПу.

«Створений ЦНАП у 2014 році загальною площею центру 250,4 м. кв. Центр надання адміністративних послуг є міськрайонним Центром так, як обслуговує 32 тис. громадян міста Могилева – Подільського та 33 тис. громадян Могилів – Подільського району. Однак, крім цього, обслуговуються також і жителі інших районів Вінницької області щодо реєстрації нерухомого майна. У даному відділі працює 10 штатних працівників Могилів – Подільської міської ради, з них 3 державні реєстратори речових прав та 1 державний реєстратор фізичних осіб та юридичних осіб-підприємців.

Також працює 4 адміністратори, які здійснюють реєстрацію та зняття з реєстрації обліку місця проживання фізичних осіб, 1 адміністратор по реєстрації речових прав, 1 адміністратор по дозвільні системі та по роботі із зверненнями громадян. Для забезпечення надання якісних адмінпослуг в центрі також працюють представники держгеокадастру, райдержадміністрації по дозвільній системі. Центр працює в повному обсязі, всі державні реєстратори пройшли навчання. За 2016 рік Центром було надано 12183 адміністративна послуга. За результатами роботи Центру станом на 01.12.2016 року в міський бюджет міста надійшло 525,3 тис. грн. Даний показник є другим в рейтингу, після міста Вінниця, по надходженнях коштів місцевих бюджетів по області», - зазначила начальник відділу надання адміністративних послуг Людмила Живилко.

За словами Валерія Коровія, за кількістю надання адміністративних послуг цей Центр є одним з найкращих в регіоні. Враховуючи те, що на початку травня місяця 2016 року відбулись суттєві зміни в системі надання адміністративних послуг ми бачимо, що процес децентралізації це не лише передача фінансового ресурсу, а в першу чергу передача адміністративних повноважень на місця. «За рахунок цього, сьогодні органи місцевого самоврядування мають можливість надавати населенню цілий комплекс послуг. Одним із основних виправданих сподівань є відсутність черг, адже міська рада забезпечила Центр додатковою кількість необхідних працівників, що пройшли спеціальний курс навчання. В майбутньому можливе і те, що в ЦНАПі надаватимуться ряд додаткових послуг. Зокрема, і видачі паспортів та реєстрації транспортних засобів», - наголосив посадовець.

Область:

Вінницька область

Source:

Сайт Вінницької ОДА

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...