Білозірська тергромада – з новеньким ЦНАПом (+фото, + відео)

Своїх перших клієнтів приймають працівники Центру надання адміністративних послуг. Його сьогодні відкрили у Білозірській територіальній громаді, що на Черкащині. Такий ЦНАП перший в області, що працює у сільській місцевості

Відремонтували приміщення та облаштували робочі місця сучасною технікою коштом Державного фонду регіонального розвитку та завдяки співфінансуванню з бюджету громади. Загалом за проектом Держфонду використали понад 600 тисяч гривень. Ще 350 тисяч спрямувала ОТГ.

Нині в ЦНАПі надають 48 послуг. За словами ж голови Білозирської ОТГ Володимира Міцука, до кінця року громадяни зможуть отримувати до ста адміністративних послуг.

 – Ми доклали максимум зусиль, аби і в нашій громаді запрацював сучасний, якісно облаштований ЦНАП, – говорить Володимир Міцук. – Відтепер всі громадяни не тільки нашої громади, а й з усієї Черкащини зможуть отримувати необхідні адміністративні та соціальні послуги. Надалі плануємо тільки покращувати якість наданих адмінпослуг.

Обслуговують громадян у ЦНАПі вісім адміністраторів. Земельні, військові, юридичні та паспортні питання розглядає державний реєстратор, який уже більше року працює в тергромаді.

Центр надання адмінпослуг такого рівня є не у кожному районному центрі області, наголошує заступник голови Черкаської ОДА Ярослав Березань.

Зараз Державний фонд регіонального розвитку надає перевагу саме проектам від територіальних громад, – зауважує Ярослав Березань. – І зараз усі скептики територіальної реформи, які не вірять, що держава допомагає своїм громадам, можуть наочно побачити, що це не так. Звісно, попрацювати над проектом створення ЦНАПУ саме у Білозірській ОТГ нам довелося чимало. Спільними зусиллями ми напрацювали дієвий проект, отримали необхідне фінансування та вже маємо результат – наша перша громада має, знову ж таки, перший з-поміж територіальних громад області Центр надання адміністративних послуг. І він нічим не поступається тому, що діє в обласному центрі. А в дечому навіть ліпший за нього.

30.12.2016 - 19:15 | Views: 17803
Білозірська тергромада – з новеньким ЦНАПом (+фото, + відео)

Video:

Attached images:

Tags:

Administrative services

Область:

Черкаська область

Громади:

Білозірська сільська об’єднана територіальна громада Білозірська територіальна громада

Source:

Черкаська ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...