З початку року бюджети місцевих громад Хмельниччини збагатилися на 2,4 мільярда гривень

За підсумками дев‘яти місяців 2016 року до місцевих бюджетів Хмельниччини спрямовано 2 мільярди 437 мільйонів гривень податкових платежів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року це більше на 830 мільйонів гривень, або на 52 відсотки.

Завдання місцевих рад краю виконано на 113 відсотків, додаткво у розпорядження територіальних громад надійшло 286 мільйонів гривень податків та зборів.

Примітно, що забезпечено виконання усіх бюджетоформуючих платежів до місцевих скарбниць. Найбільшою за питомою вагою стали бюджетні надходження від податку на доходи фізичних осіб, якого отримано у сумі 1 мільярд 393 мільйони гривень.

Наступним сегментом у наповненні місцевих бюджетів став податок на майно, його сумарні надходження склали 411 мільйонів гривень.

Малий бізнес Хмельниччини, який працює на спрощеній системі оподаткування у першій-третій групі та сільськогосподарські товаровиробники, які входять до четвертої групи, сплатили до місцевих бюджетів 297 мільйонів гривень єдиного податку.

Що стосується акцизного податку з роздрібного продажу, то його надходження забезпечено на рівні 250 мільйонів гривень.

«Фінансова децентралізація, в першу чергу, позитивно вплинула на стан надходжень до місцевих бюджетів, адже в результаті системної бюджетної політики, яка ґрунтується на співпраці влади і громади, поліпшенні якості  адміністрування та прозорості сплати податків маємо додаткові надходження для забезпечення соціальних потреб подолян. У такий спосіб територіальні громади стають справжніми господарями на своїй землі, оскільки спроможні  впливати на надходження для забезпечення своєї самодостатності», - зауважив керівник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Анатолій Марценюк.

Область:

Хмельницька область

Source:

«fin.org»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...