Кожна гривня додаткових надходжень на місця має бути інвестована в якість життя людей та розвиток місцевої економіки,- Голова Уряду

Кошти, які додатково надійшли на місця в рамках фінансової децентралізації, потрібно інвестувати в якість життя людей та реалізацію проектів, що сприятимуть розвитку місцевої економіки. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками Асоціації міст України у четвер.

"Вважав і вважаю, що наше завдання використовувати інструменти, які ми отримуємо, ефективно. Кожну гривню, яку ми отримуємо додатково, ми повинні інвестувати в якість життя людей: модернізацію міського транспорту, реконструкцію доріг і тротуарів, створення нових дошкільних закладів, дитячих садочків. Робити енергомодернізацію комунальної власності, створювати можливості для розвитку місцевої економіки", - заявив Володимир Гройсман.

Так, сьогодні є на місцях кошти для того, щоби створювати інфраструктурні проекти, які дозволять залучати інвестиції, підкреслив Прем’єр-міністр.

Голова Уряду зауважив, що місцеві влади іноді обирають легкий шлях та кладуть кошти, що надійшли від децентралізації, на депозити.

"Хотів би, щоби громадяни, які живуть на місцях, відчували, що те, що ви робите, - це інвестиція в якість життя людини", - наголосив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр повідомив, що у проекті Бюджету на 2017 рік збережено децентралізацію та є "певне відновлення справедливості", яке не вдалося зробити у попередні роки.

Уряд планує продовження підтримки механізмів Державного фонду регіонального розвитку, субвенції на підтримку об'єднаних територіальних громад та соціально-економічного розвитку, на що передбачено 9 млрдгрн.

Держава також буде підтримувати створення спортивної інфраструктури, енергомодернізації та інфраструктурних проектів.

"Ви маєте бути готовими до того, щоби виступити ефективно для реалізації даних проектів", - зазначив Володимир Гройсман, звертаючись до міських голів.

Крім того, наступного року буде створено Дорожній фонд, Фонд енергоефективності, де місцеві влади зможуть отримати інструменти для впровадження "агресивного", швидкого енергозбереження, зазначив Голова Уряду.

Серед актуальних завдань порядку денного також – вчасний запуск опалювального сезону, захист громадян через систему субсидій, модернізація і забезпечення ефективності системи міського транспорту та забезпечення пільгового перевезення громадян.

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 March 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....