Одеса отримала функції архбудконтролю

3 жовтня Одеса в рамках децентралізації отримала повноваження у сфері держархбудконтролю. Відповідний акт приймання-передавання справ підписали Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев та міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Таким чином Одеса стала десятим обласним центром України, який отримав широкі містобудівні повноваження. Нові функції дозволять міській владі самостійно контролювати будівельні роботи та ефективно боротися з незаконними забудовами: перевіряти будмайданчики, виявляти порушення та притягати до відповідальності порушників містобудівного законодавства.

«Одеса має величезний потенціал для залучення інвестицій в будівельну галузь, — наголосив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев. – Тут знаходиться стратегічно важливий порт, який потребує розвитку та модернізації, активно розвивається туристична сфера, є потреба в оновленні житлового фонду. Крім того, більше 70% обсягів будівельних робіт регіону припадає саме на Одесу».

Олексій Кудрявцев відзначив, що очікуваним результатом роботи міської інспекції держархбудконтролю стане зменшення соціальної напруги в місті навколо проблемних будівництв, наближення до одеситів адміністративних послуг, створення сприятливого клімату для добросовісних забудовників.

«Стратегія розвитку-2020», в рамках якої українці вперше почули про намір центральної влади передати повноваження на місця, сьогодні реально приносить результати й дає розвиток містам. Не на словах, а на ділі відбувається децентралізація влади», — підкреслив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Міський голова Одеси також подякував керівництву Держархбудінспекції за конструктивну взаємодію із профільними міськими структурами й наголосив, що на сьогодні Одеське управління архбудінспекції, цілком сформоване і оснащене, знаходиться за адресою вул. Черняховського, 6.

Нагадаємо, що, крім Одеси, ще 9 обласних центрів отримали повноваження держархбудконтролю: Ужгород, Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці, Харків, Херсон, Маріуполь.

03.10.2016 - 19:43 | Views: 6725
Одеса отримала функції архбудконтролю

Область:

Одеська область

Source:

Прес-служба ДАБІ України

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...