У ЛОДА обговорили напрямки співпраці з головою Офісу Ради Європи в Україні

Сьогодні, 22 вересня, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський обговорив напрямки двостороннього співробітництва з головою Офісу Ради Європи в Україні, представником Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Ради Європи Мортеном Енбергом.

Вітаючи гостя, Ростислав Замлинський наголосив на ефективній співпраці Львівської області з різними організаціями, місіями Ради Європи. "Нам дуже важлива ця підтримка. У тому числі завдяки їй ми спостерігаємо, що і бізнес-клімат, і громадянське суспільство розвивається на якісному рівні, особливо в контексті децентралізації та активності громадських організацій", - зазначив він.

Мортен Енберг, як новий голова Офісу Ради Європи в Україні, назвав головним пріоритетом своєї роботи більшу присутність у регіонах. "Я хочу, щоб українці більше знали про Раду Європи, її цінності, про те, що Україна – є членом Ради Європи, і що це значить для України", - наголосив Мортен Енберг.

Ростислав Замлинський, у свою чергу, запропонував спільно провести у районах Львівщини та об’єднаних територіальних громадах комплекс інформаційних семінарів та круглих столів. "Це для нас дуже важливо, оскільки, рано чи пізно, ми все одно будемо членами великої європейської родини", - наголосив посадовець.

Іноземний гість розповів про підтримку Радою Європи децентралізації в Україні відповідно до плану дій, який реалізовуватиметься до кінця 2017 року: "Там є декілька сфер, у тому числі децентралізація, правосуддя, засоби масової інформації, освіта".

Перший заступник голови ЛОДА, говорячи про процес децентралізації, висловив ідею організації навчальних поїздок голів об’єднаних територіальних громад у країни Європейського Союзу, де вже відбулася реформа децентралізації. "Щоб вони на конкретних прикладах побачили, як відбувалося стратегічне планування розвитку громад, яким чином генерувалися ідеї щодо розбудови інфраструктури, як залучаються мешканці до формування політики і розвитку громади", - зауважив Ростислав Замлинський.

Він також зупинився на необхідності розроблення програм просвітницького характеру в галузі освіти для школярів, учнів професійно-технічних училищ, студентів вузів.

Крім того, сторони обговорили важливість формування нового рівня майбутніх держслужбовців, особливо працівників органів місцевого самоврядування в об’єднаних громадах. "Щоб громада була успішною, їй потрібен не тільки матеріальний ресурс, а й людський ресурс – ефективна команда управлінців", - упевнений перший заступник голови облдержадміністрації.

Очільниця департаменту внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА Марія Вагіла запропонувала запровадити практику прес-турів, коли українські журналісти висвітлюють традиції європейських країн, а європейські – через свої ЗМІ розповідають про Україну.

Область:

Львівська область

Source:

Сайт Львівської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...